search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:43
MENU CLOSE

Ολονύχτια μάχη κουκουλοφόρων και αστυνομικών έξω από το Πολυτεχνείο

02.03.2018 06:28
Επίθεση με μολότοφ εναντίον των ΜΑΤ στα Εξάρχεια - Media

 

Κάηκε για τέταρτο βράδυ η Αθήνα καθώς στην περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με μολότοφ εναντίον αστυνομικών με αφορμή την μη μεταγωγή του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου από τις φυλακές της Λάρισας στον Κορυδαλλό.  Παράλληλα αντιεξουστιαστές «χτύπησαν» έξω από το σπίτι του γγ του Υπουργείου Δικαιοσύνης ενώ ανάλογες επιθέσεις υπήρξαν στην Πάτρα. Ενέργειες έγιναν την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη με την κατάληψη της Σχολής Θεάτρου τοΥ ΑΠΘ και σε άλλες πόλεις όπως Καρδίτσα, Ξάνθη, Ρέθυμνο. 

Αναλυτικότερα, επιθέσεις με βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ σημειώθηκαν από νεαρά άτομα, αργά το βράδυ, στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα. Από τις επιθέσεις δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, ενώ η αστυνομία δεν προχώρησε σε προσαγωγές.

Επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλλιδρομίου 

Σοβαρές υλικές ζημιές στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια, προκάλεσαν οκτώ άτομα που έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, έσπασαν τζαμαρίες και ηλεκτρονικούς υπολογιστές με βαριοπούλες.

Η καταδρομική ενέργεια σημειώθηκε στις 14:35 το μεσημέρι του Σαββάτου 24 Φεβρουαρίου, αλλά έγινε γνωστή μόλις το απόγευμα της Πέμπτης. 

Οι δράστες αφού έσπασαν τέσσερις τζαμαρίες, 3 υπολογιστές και πέταξαν μαύρη μπογιά στους τοίχους, απομακρύνθηκαν ανενόχλητοι από το σημείο

Στο στόχαστρο και το σπίτι του γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης

Επίσης, έγιναν 15 προσαγωγές αντιεξουσιαστών ο οποίοι έξω από το σπίτι του γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Ευτύχη Φυτράκη, στο Παλαιό Φάληρο πέταξαν τρικάκια και άνοιξαν πανό.

Η ανακοίνωση των αναρχικών στο indymedia

«Παρέμβαση πραγματοποιήθηκε πριν λίγα λεπτά έξω από το σπίτι του Φυτράκη σε ένδειξη αλληλεγγύης στο σύντροφο απεργό πείνας και δίψας Ντίνο Γιαγτζόγλου.
Οι σύντροφοι/ισσες αυτή τη στιγμή είναι περικυκλωμένοι από μπάτσους και θα προσαχθούν στη ΓΑΔΑ.
Οι υπεύθυνοι για την ζωή του συντρόφου έχουν ονόματα και διευθύνσεις.
ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ
ΝΤΙΝΟ ΓΕΡΑ ΩΣ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!».

Οδοφράγματα και μολότοφ και στην Πάτρα

Αντιεξουσιαστές έγραψαν συνθήματα στα ρολά υποκαταστήματος τράπεζας υπέρ του αντιεξουσιαστή Κ. Γιαγτζόγλου.Επίθεση με μολότοφ πραγματοποίησε ομάδα αντιεξουσιαστών στην Πάτρα. Ομάδα περίπου 40 ατόμων με κράνη και μολότοφ βγήκε από το Παράρτημα του Πανεπιστημίου και έκανε επίθεση με μολότοφ, ενώ έβαλε φωτιές σε κάδους και λάστιχα. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε προσαγωγές και  συλλήψεις. 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας είπε από την πλευρά του ότι η ΕΛΑΣ έδειξε αδράνεια στο μπαράζ επιθέσεων των τελευταίων ημερών.

Οι επιθέσεις των τελευταίων ημερών καλύπτοναι ειδησεογραφικά και από το Γερμανικό Τύπο. Ενδεικός είναι ο τίτλος ότι «αναρχικοί τα βάζουν με την ελληνική πολιτεία».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24