search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:10
MENU CLOSE

Νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια και καταιγίδες

02.03.2018 06:39
Νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια και καταιγίδες - Media

 

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού θα σημειωθεί σήμερα Παρασκευή 2 Μαρτίου από τα δυτικά με βροχές και στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο τοπικά ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις στα δυτικά και κυρίως βόρεια ορεινά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια.

Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί στα πελάγη 6 με 7 και πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο έως 8 μποφόρ. Από το βράδυ σταδιακά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς στα πελάγη έως 6 μποφόρ.

Παγετός κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία σε άνοδο.

Αττική

Καιρός: νεφώσεις και σταδιακά τοπικές βροχές. Βαθμιαία από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανέμη: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ. Σταδιακά από τη νύχτα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 08 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές οι οποίες από το μεσημέρι θα ενταθούν και πιθανώς να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασια: από 04 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σταδιακά οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Σταδιακά από το βράδυ και από τα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασια: από -2 (μείον 2) έως 11 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια όπου από το βράδυ πιθανόν στο βόρειο Ιόνιο (κυρίως στην Κέρκυρα) και την Ήπειρο θα είναι τοπικά ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και πρόσκαιρα το πρωί της δυτικής Στερεάς. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα νότια θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και πιθανώς στο βόρειο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Σταδιακά από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 08 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα νότια. Σταδιακά από τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια έως 7 μποφόρ που σταδιακά από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 06 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις και βαθμιαία τοπικές βροχές.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και σταδιακά έως 7 μποφόρ. Βαθμιαία από τη νύχτα και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 19 και στην Κρήτη τοπικά έως 20 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία από τα βόρεια θα πυκνώσουν. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10