search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:11
MENU CLOSE

Καμμένος για Τουρκία: Δεν υποχωρούμε σε οποιαδήποτε πρόκληση και δεν προκαλούμε

02.03.2018 14:25
Καμμένος για Τουρκία: Δεν υποχωρούμε σε οποιαδήποτε πρόκληση και δεν προκαλούμε - Media

 

«Η Ελλάδα είναι μία φιλειρηνική χώρα και επιθυμεί να έχει καλές σχέσεις με τους γείτονές της», επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, τονίζοντας ότι: «Είμαστε, όμως, και μία χώρα, η οποία δεν είναι διατεθειμένη να παραδώσει ούτε ένα χιλιοστό εδάφους, θάλασσας και αέρα. Δεν υποχωρούμε σε οποιαδήποτε πρόκληση και δεν προκαλούμε. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι διαχρονικά η δύναμη αποτροπής και προάσπισης της εθνικής μας κυριαρχίας».

Σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, «ο μεγαλοϊδεατισμός, ο εθνικισμός και ο αναθεωρητισμός που επικρατούν στη γειτονιά μας δεν μας επιτρέπουν να εφησυχάζουμε. Η πολιτική των αυξανόμενων αμφισβητήσεων και διεκδικήσεων της Τουρκίας αποδεικνύει ότι κάθε άλλο παρά σεβασμό στην αρχή της καλής γειτονίας επιδεικνύει».

Τη συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης Πόρου για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών του Πολεμικού Ναυτικού γνωστοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κατά διάρκεια της ομιλίας του στο πλαίσιο της τελετής ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων ναυτών της 2018 Α’ ΕΣΣΟ, που πραγματοποιήθηκε στο συγκεκριμένο Κέντρο.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αναδιοργάνωση του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τη σύσταση νέων ευέλικτων μονάδων, όπως η νεοσυσταθείσα Διοίκηση των ιπταμένων μέσων του Πολεμικού Ναυτικού, και τον εκσυγχρονισμό οπλικών συστημάτων.

Ο Π. Καμμένος μίλησε και για την ανθρωποκεντρική πολιτική του υπουργείου και τη στήριξη που παρέχει «παντοιοτρόπως και συνεχώς» στο ανθρώπινο δυναμικό του.

«Το Πολεμικό Ναυτικό αποτελεί παραδοσιακά παράγοντα ισχύος για αποτροπή κάθε απειλής στα χωρικά μας ύδατα. Αυτό μας κάνει όλους να είμαστε αισιόδοξοι, ιδιαίτερα σήμερα που δίνουμε ως χώρα έναν πολύπλευρο αγώνα, τον οποίο είμαι απόλυτα βέβαιος ότι στο τέλος όλοι μαζί θα τον κερδίσουμε» κατέληξε ο κ. Καμμένος.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:10