search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:33
MENU CLOSE

Δεν περιλαμβάνεται η κατηγορία της κατασκοπίας για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς

03.03.2018 06:19
Νέα πρόκληση του τουρκικού ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα θυμάται το διεθνές δίκαιο όποτε τη συμφέρει - Media

 

Τις κατηγορίες για τους Έλληνες στρατιωτικούς, που συνελήφθησαν την Πέμπτη σε τουρκικό έδαφος στον Έβρο, αναφέρει αναλυτικά ο τουρκικός Τύπος, όπως ανέφεραν νωρίτερα πληροφορίες από την Ελλάδα, στις κατηγορίες δεν περιλαμβάνεται η βαρύτερη, αυτή της κατασκοπίας.

Σε ανταπόκρισή του δημοσιογράφου της από την Αδριανούπολη η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Milliyet που τιτλοφορείται «Τέθηκαν υπό κράτηση οι δύο έλληνες στρατιώτες που συνελήφθησαν στα σύνορα» αναφέρει ότι πρωτοβάθμιο δικαστήριο αποφάσισε την κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών: του ανθυπολοχαγού, Άγγελου Μητρετόδη, και του λοχία, Δημήτρη Κουκλατζή με το εξής αιτιολογικό:

-Παραβίαση πρωτοβάθμιας απαγορευμένης στρατιωτικής ζώνης

-Υποψία διαφυγής

-Υποψία καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων

-Μη ύπαρξη κατοικίας στην Τουρκία

-Πιθανότητα διαφυγής εξωτερικό

Το ελληνικό δημόσιο από πλευράς του όρισε δύο δικηγόρους που θα ασκήσουν έφεση για την κράτησή τους.

Επισημαίνεται ότι τόσο στην ιστοσελίδα της Milliyet όσο και σε αυτή της Hürriyet δημοσιεύονται φωτογραφίες από την προσαγωγή των στρατιωτών χωρίς όμως να φαίνονται πρόσωπα.

Η υπόθεση φαίνεται ότι θα τραβήξει σε μάκρος, καθώς τουρκικές πηγές σχολίαζαν ότι «θα αποφασίσει η ανεξάρτητη τουρκική δικαιοσύνη για τους Έλληνες». Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, οι δύο Έλληνες κατέθεσαν ότι ακολουθούσαν κάποια ίχνη τα οποία κατέγραφαν με τα κινήτα τους τηλέφωνα, οπότε χάθηκαν.

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες επικρατούσαν κατά τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών σε τουρκικό έδαφος, με την περιοχή να έχει σκεπαστεί από χιόνι φέρεται να τόνισε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά τη συνάντησή του με τον τομεάρχη Άμυνας της ΝΔ Βασίλη Κικίλια.

 «Οι ΗΠΑ ασχολούνται ενεργά (fully engaged) με το θέμα (της σύλληψης) των δύο Ελλήνων στρατιωτικών» επισήμανε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Την άμεση επιστροφή των δύο στελεχών των Ενόπλων δυνάμεων στην Ελλάδα, ζήτησε η Νέα Δημοκρατία.

Πηγή: skai

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:32