14/12/2018 22:37:45

Ράνια Αντωνοπούλου: Νιώθω την ανάγκη να πω τη δική μου αλήθεια

Ράνια Αντωνοπούλου: Νιώθω την ανάγκη να πω τη δική μου αλήθεια - Media

 

Η τέως αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, έγινε το επίκεντρο δημοσιευμάτων και επιθέσεων από την αντιπολίτευση για ένα ευαίσθητο ζήτημα ηθικής τάξης: την είσπραξη από την ίδια ενός επιδόματος ενοικίου.

Επέλεξε για μέρες να μην απαντήσει στις αιτιάσεις των επικριτών της.

«Νιώθω την ανάγκη να πω, μαζί με τη "συγγνώμη" μου, τη δική μου αλήθεια, που εξαφανίστηκε μέσα στον ορυμαγδό ψευδών, ανακριβειών και κραυγών της αντιπολίτευσης και των φιλικών της μέσων», δηλώνει η κυρία Αντωνοπούλου στη συνέντευξη που παραχωρεί σήμερα στην «Εφημερίδα των Συντακτών». 

Η πρώην υπουργός ξεκαθαρίζει πως αντιμετώπισε «τη δαπάνη διαμονής ως αναπόσπαστο κομμάτι της υπουργικής αμοιβής. Ακριβώς όπως αποδεχόμαστε τη χρήση αυτοκινήτου και τις λοιπές επικουρίες. Αν δεν μου είχε καλόπιστα υποδειχθεί, θα αγνοούσα την ύπαρξη του». 

Παράλληλα δηλώνει περήφανη για τις αλλαγές που επέφερε στις πολιτικές για την ανεργία και για τις νέες ευκαιρίες για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, παρά τις αντιστάσεις των συμφερόντων». 

«Αυτό που με θλίβει περισσότερο στην περιπέτεια που οδήγησε στην παραίτησή μου είναι ο τρόπος που εκτέθηκα στα μάτια συντρόφων και ακόμη περισσότερο των πολιτών που αγωνίζονται να επιβιώσουν...», υπογραμμίζει. 

Μεταξύ άλλων, εξηγεί πως η απόφασή της να εμπλακεί στο εγχείρημα της αριστερής διακυβέρνησης προϋπέθετε να απαντήσει σε ένα ισχυρό ηθικό-πολιτικό δίλημμα: «Να αφήσω μια ασφαλή και καλά αμειβόμενη καριέρα στις ΗΠΑ για να εμπλακώ σε μιαν απρόβλεπτης έκβασης πολιτική θέση, πολύ χαμηλότερων αποδοχών, ή όχι; Ομολογώ ότι δεν αμφιταλαντεύτηκα». 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.