search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:22
MENU CLOSE

Κρήτη: Τεράστια ψαριά του Λιμενικού – Πάνω από 2 τόνοι ναρκωτικών σε μορφή σοκολάτας

03.03.2018 12:45
Κρήτη: Τεράστια ψαριά του Λιμενικού - Πάνω από 2 τόνοι ναρκωτικών σε μορφή σοκολάτας  - Media

 

Ποσότητα ναρκωτικών εντοπίστηκε σε σκάφος το οποίο από χθες βρισκόταν υπό παρακολούθηση από ειδική μονάδα του Λιμενικού, 40 ναυτικά μίλια νότια της Ιεράπετρας θεωρούμενο αρχικά ως ύποπτο μεταφοράς φορτίου εκρηκτικών και πυρομαχικών.

Πρόκειται για ρυμουλκό που ξεκίνησε από την Κύπρο ακολουθώντας το δρομολόγιο για λιμάνι της Ισπανίας. Τα ξημερώματα, μετά από εντολή που έλαβαν από το Αρχηγείο του Λιμενικού και πληροφορίες ότι τελικά το πλοίο μεταφέρει ναρκωτικά, ξεκίνησε η επιχείρηση καταδίωξης του ρυμουλκού -υπό την εποπτεία και συμμετοχή του Περιφερειακού Διοικητή Λιμενικού Κρήτης, κ. Αλεξανδράκη.

Αφού ακινητοποιήθηκε από τους λιμενικούς και πραγματοποιήθηκε νηοψία, οδηγήθηκε σε όρμο της Ιεράπετρας. Εκεί μονάδες του λιμενικού από Κάρπαθο και Κρήτη ξεκίνησαν τις έρευνες και με τη βοήθεια εκπαιδευμένου σκύλου οδηγήθηκαν στον εντοπισμό μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.

Κατά μήκος του καταστρώματος και σε ειδικές κρύπτες έχουν εντοπισθεί μέχρι αυτή την ώρα σχεδόν δύο τόνοι κατεργασμένης κάνναβης, συσκευασμένοι σε πακέτα με τη μορφή πάστας «σοκολάτας». Οι έρευνες εντός του πλοίου συνεχίζονται και κάθε πακέτο που εντοπίζεται αφού ανιχνευτεί το περιεχόμενό του ζυγίζεται ώστε να υπάρξει πλήρης καταγραφή του παράνομου φορτίου των ναρκωτικών.

Οι άνδρες του πληρώματος βρίσκονται στο Λιμεναρχείο μετά και τη σύλληψή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην επιχείρηση συμμετείχε αρχικά το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης 060 το οποίο εντόπισε το σκάφος μήκους περίπου 20 μέτρων και στη συνέχεια ζητήθηκε από τoν Κλάδο Ασφάλειας του Αρχηγείου του ΛΣ να σπεύσει προς ενίσχυση και δεύτερο πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης ΠΑΘ με κλιμάκιο στελεχών των ειδικών δυνάμεων. Παράλληλα στην επιχείρηση πήραν μέρος δύο αεροσκάφη, ένα του ΛΣ και ένα λετονικό της Frontex.

Το αλιευτικό σκάφος φέρεται να έχει ξεκινήσει από λιμάνι της Κύπρου με προορισμό λιμάνι ευρωπαϊκής χώρας. Εντός της ημέρας αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Βίντεο: radiolasithi.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:22