search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:30
MENU CLOSE

Συγγνώμη Δαβάκη για το ρατσιστικό παραλήρημα: Δεν με εκφράζουν αυτά που είπα

03.03.2018 15:33
Συγγνώμη Δαβάκη για το ρατσιστικό παραλήρημα: Δεν με εκφράζουν αυτά που είπα  - Media

 

«Συγγνώμη από όσους έθιξε» ζήτησε με ανακοίνωση ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Αθανάσιος Δαβάκης, μετά το σάλο που προκάλεσαν οι ρατσιστικές του δηλώσεις στη Σπάρτη. 

Ο κ. Δαβάκης με τη φράση «Απαγορεύω στους γύφτους να με ψηφίζουν» ξεσήκωσε σωρεία αντιδράσεων και μέσα από το κόμμα του 

Σφοδρή κριτική στον βουλευτή Λακωνίας άσκησε και ο ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας την άμεση παρέμβαση του προέδρου τη ΝΔ «ειδάλλως», όπως τονίζει, «θα είναι συνυπεύθυνος».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Θανάσης Δαβάκης αναφέρει: «Οι επίμαχες δηλώσεις μου έγιναν στο πλαίσιο δημόσιας συζήτησης σε χωριό της Λακωνίας σχετικά με τα αυξημένα κρούσματα παραβατικότητας στην περιοχή. Τα περιστατικά αυτά έχουν ενταθεί σε συχνότητα και βαρύτητα τους τελευταίους μήνες, με χαρακτηριστικότερα τις βίαιες ληστείες μετά ξυλοδαρμού σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων, όπως η πρόσφατη ληστεία 82χρονης γυναίκας. Προκαλεί δε μεγάλη λύπη κι ανησυχία η εμπλοκή ανηλίκων σε τέτοια περιστατικά, τα οποία έχουν καταγραφεί στα ΜΜΕ.
Σε αυτά και μόνο αναφερόμουν.
Πάνω στην ένταση της στιγμής κατέφυγα σε κάποιες γενικεύσεις οι οποίες δεν εκφράζουν ούτε εμένα, ούτε φυσικά το κόμμα στο οποίο ανήκω. Για τις αναφορές αυτές θέλω να εκφράσω τη λύπη μου και να ζητήσω συγνώμη από όσους έθιξα.

Θανάσης Δαβάκης
Βουλευτής Λακωνίας Ν.Δ.»

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:28