search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:49
MENU CLOSE

Σπίρτζης: Να γίνουν έργα ώστε να λυθεί μόνιμα το πρόβλημα

04.03.2018 06:28
Σπίρτζης: Να ξεπεράσουμε λογικές «ιδιοκτητών» και «φιλοξενουμένων» στον ΣΥΡΙΖΑ - Media

 

Για έργα που θα λύσουν μόνιμα το πρόβλημα των πλημμυρικών φαινομένων στα παράλια του νομού Λάρισας, αλλά και για μέτρα αποκατάστασης των ζημιών από τις πρόσφατες πλημμύρες, έκανε λόγο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής αυτοψίας που πραγματοποίησε στην περιοχή του Αγιοκάμπου.

Ο κ. Σπίρτζης μετά την επίσκεψη του στο Πήλιο, βρέθηκε στις παραλιακές περιοχές της Αγιάς και ενημερώθηκε από τον δήμαρχο της περιοχής Αντώνη Γκουντάρα, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο παραλιακός άξονας από τις βροχοπτώσεις. Στο κλιμάκιο βρέθηκαν επίσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος, αλλά και ο δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος.

Ο κ. Σπίρτζης σε δηλώσεις που έκανε τόνισε πως θα πρέπει ο δήμος Αγιάς να τρέξει όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες προκειμένου να υπάρχουν οι απαραίτητες χρηματοδοτήσεις για να προχωρήσουν γρήγορα οι αποκαταστάσεις στις υποδομές της περιοχής. Αναφερόμενος επίσης στα προβλήματα που υπάρχουν στα ρέματα με τα πλημμυρικά φαινόμενα ο κ. Σπίρτζης σημείωσε πως «πρέπει να γίνουν έργα ώστε να λυθεί μόνιμα το πρόβλημα που είναι η διευθέτηση του χειμάρρου για να μην έχουμε κάθε φορά που βρέχει τα ίδια προβλήματα».

 «Υπάρχουν μερικές παρεμβάσεις που δεν αντιμετωπίζονται με απλή αποκατάσταση, αλλά πρέπει να γίνουν έργα. Με ενημέρωσε ο δήμαρχος πως υπάρχουν παλαιές αμαρτωλές ιστορίες, δηλαδή ρέματα τα οποία έχουν κλείσει και στη συνέχεια έχουμε αλλοίωση της παραλίας, ζημιές, αλλά και σπίτια πλημμυρισμένα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Μιλώντας για τα προβλήματα που υπήρξαν από την κακοκαιρία και στον δήμο Τεμπών, ο κ. Σπίρτζης είπε πως και στην περιοχή των Τεμπών θα γίνουν αντίστοιχες παρεμβάσεις όπως και στον δήμο Αγιάς, ενώ τόνισε πως το ευτύχημα για τις περιοχές αυτές ήταν πως δεν είχαν το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετώπισαν οι περιοχές του Πηλίου.

Ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας περιέγραψε τις δύσκολες ημέρες που πέρασε η περιοχή, ενώ αναφέρθηκε στην μεγάλη ποσότητα νερού αλλά και στα πλημμυρισμένα σπίτια του παραλιακού άξονα. «Πρέπει να επανεξετάσουμε τα ζητήματα των υποδομών. Αντιπλημμυρικά έργα έχουν γίνει, φαίνεται όμως ότι με τέτοιους όγκους νερών πρέπει να δούμε και να σχεδιάσουμε και κάτι άλλο» είπε ο κ. Γκουντάρας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος ευχαρίστησε τον υπουργό για την παρουσία του στην περιοχή και εξήγησε πως ο ίδιος έχει την ευθύνη «να ελέγξει αν τα λόγια του υπουργού θα γίνουν πράξεις».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Σπίρτζης αναφέρθηκε και στο επίπεδο της συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τους δήμους, κατά την περίοδο των ζημιών από την κακοκαιρία, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «έχει διαπιστωθεί έλλειμμα συνεργασίας».

 «Δεν είναι δυνατόν από την ημέρα που έβρεξε όλες τις αυτοψίες στο Πήλιο να τις έχουν κάνει κλιμάκια του Υπουργείου και να μην έχουν γίνει ακόμη από την Περιφέρεια τα τεχνικά δελτία, ενώ την ίδια στιγμή η πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας να διακινεί ότι η κυβέρνηση δεν στηρίζει τους δήμους. Μάλλον γίνεται ακριβώς το ανάποδο και μια απλή επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στην περιοχή τα ανέδειξε αυτά. Η αλήθεια πονάει πολλές φορές.

Τουλάχιστον στο Πήλιο έχει τεθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ στα Τρίκαλα δεν έχει γίνει ούτε αυτό. ‘Αρα, ή έχουμε μια επιλεκτική δράση της Περιφέρειας ή κάτι άλλο συμβαίνει» είπε ο υπουργός Υποδομών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:48