search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 05:08
MENU CLOSE

Θεοχαρόπουλος: Η όξυνση του πολιτικού κλίματος υπονομεύει την προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας

04.03.2018 06:48
Θεοχαρόπουλος: Η όξυνση του πολιτικού κλίματος υπονομεύει την προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας - Media

 

Δύο εβδομάδες πριν από το ιδρυτικό Συνέδριο για τον νέο προοδευτικό φορέα, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής και πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρει ότι «στο σημερινό πολιτικό σκηνικό, με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει υιοθετήσει τις χείριστες πρακτικές της μεταπολίτευσης και τη ΝΔ να παραμένει δέσμια σε συντηρητικές και πελατειακές λογικές της παραδοσιακής Δεξιάς, είναι καθοριστική για τη πορεία της χώρας η δημιουργία του νέου ενιαίου φορέα ως δημοκρατικού, σύγχρονου κόμματος με νέο όνομα, δομή, σύμβολα, καταστατικό, όργανα και θέσεις κατά τα πρότυπα αντίστοιχων ευρωπαϊκών κομμάτων». «Απαιτείται ανανέωση στον προγραμματικό λόγο, στη στελέχωση και στη φυσιογνωμία με τη δημιουργία ενός ισχυρού σοσιαλδημοκρατικού φορέα με στόχο την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στην χώρα», επισημαίνει ο κ. Θεοχαρόπουλος και υπογραμμίζει: «Τα πράγματα δεν γυρίζουν πίσω, προχωρούν επιταχυνόμενα προς μία ισχυρή προοδευτική παράταξη, ένα ισχυρό δημοκρατικό κόμμα».

Για το δύσκολο ζήτημα των συνεργασιών απαντά ότι «η λύση για την χώρα δεν θα έρθει με νέες αλαζονικές αυτοδυναμίες ούτε με τη λογική του “φύγε εσύ έλα εσύ” και με “νέους μεσσιανισμούς” που τους έχει πληρώσει η χώρα. Απαιτείται μετά από τις εκλογές εθνική συνεννόηση όλων δημοκρατικών φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος θεωρεί αναγκαστικό, ανεπαρκή τον πρόσφατο ανασχηματισμό επειδή αναπαράγει τις παθογένειες της κυβέρνησης. «Το πρόβλημα στη χώρα βέβαια είναι οι εφαρμοζόμενες πολιτικές και όχι τα πρόσωπα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και αυτά δεν παίζουν τον ρόλο τους», σημειώνει.

Προειδοποιεί ότι η όξυνση του πολιτικού κλίματος, λόγω της σκανδαλολογίας, υπονομεύει την προοπτική της εθνικής συνεννόησης και της ανάκαμψης της οικονομίας ενώ εκτιμά ότι ο κ. Τσίπρας θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές πριν τις Ευρωεκλογές, όταν εκτιμήσει ότι θα υποστεί την μικρότερη εκλογική ήττα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24