search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:37
MENU CLOSE

Β. Κορέα: Δεν εκλιπαρούμε για διάλογο με τις ΗΠΑ

04.03.2018 08:59
ΕΕ: Θετικό βήμα η κίνηση της Βόρειας Κορέας να «παγώσει» τις πυρηνικές δοκιμές - Media

 

Η Βόρεια Κορέα διεμήνυσε ότι δεν εκλιπαρεί να συνομιλήσει με την Ουάσινγκτον και κατήγγειλε τις επερχόμενες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Ηνωμένων Πολιτειών και Νότιας Κορέας, απειλώντας για αντίμετρα αν η Ουάσινγκτον προχωρήσει στα σχέδια της. Ωστόσο, ταυτόχρονα η Βόρεια Κορέα επανέλαβε την πρόθεση της να λάβει μέρος σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, χωρίς όμως προϋποθέσεις.

Το κρατικό πρακτορείο KCNA μεταδίδει ότι εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε: «Δεν θα ικετεύσουμε για διάλογο, ούτε θα αποφύγουμε την στρατιωτική επιλογή, την οποία επικαλούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες». Σε σχολιασμό του επίσημου πρακτορείου αναφέρεται ότι η Βόρεια Κορέα «θα αντιμετωπίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες» αν διεξαχθούν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις.

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στην Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας έδωσαν νέα ώθηση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών της χερσονήσου, μετά από ένα χρόνο συνεχών εντάσεων γύρω από τις πυραυλικές δοκιμές και τις προκλήσεις της Πιονγκγιάνγκ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:35