search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:00
MENU CLOSE

Ρέγκλινγκ: Το χρέος της Ελλάδας πρέπει να γίνει διαχειρίσιμο

04.03.2018 09:14
Ρέγκλινγκ (ESM): Υπέρ ευρωπαϊκής αλληλεγγύης αλλά χωρίς «κορωνομόλογο» - Media

 

Στους τρόπους με τους οποίους το χρέος της Ελλάδας θα καταστεί διαχειρίσιμο αναφέρθηκε ο Κλάους Ρέγκλινγκ κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στο 3ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. 

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) επισήμανε ότι «η Ελλάδα έχει κάνει πολύ δρόμο για να ανακάμψει από την κρίση» και εκτίμησε πως σύντομα δεν θα χρειάζεται οικονομική βοήθεια. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι η χώρα «θα συνεχίσει να χρειάζεται μεταρρυθμίσεις». 

Παράλληλα ο Κλάους Ρέγκλινγκ τόνισε ότι πρέπει να γίνει ανταγωνιστική η ελληνική οικονομία και ότι το χρέος να κατασταστεί διαχειρίσιμο. Επισήμανε πως δεν είναι η ελάφρυνση πρώτη προτεραιότητα και τόνισε πως «αυτό που χρειάζεται σε πρώτη φάση η Ελλάδα είναι η ανάπτυξη».

Ο επικεφαλής του ESM κατέστησε σαφές ότι είναι πολύ σημαντικό η Ελλάδα να ευημερήσει οικονομικά και υπενθύμισε ότι τον Μάιο του 2016 το Eurogroup δεσμεύτηκε για μέτρα χρέος, ενώ ο ESM έχει προχωρήσει σε σημαντικές παρεμβάσεις. 

«Στους επόμενους μήνες η Ευρώπη θα δει αν χρειάζονται περαιτέρω μέτρα για να είναι βιώσιμο το ελληνικό χρέος. Το statement του Eurogroup από το 2016 ήταν πολύ σαφές στο τι μπορεί να γίνει» πρόσθεσε και συμπλήρωσε πως η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. 

«Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της, η Ευρώπη θα συνεχίσει να στηρίζει τη χώρα, το ίδιο και ο ESM» είπε ακόμη ο Κλάους Ρέγκλινγκ, συμπληρώνοντας πως «θα φτιαχτεί ένας μηχανισμός για την παρακολούθηση του ελληνικού χρέους».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:00