search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:42
MENU CLOSE

Χατζηδάκης: Η Τουρκία προσπαθεί να ταπεινώσει την Ελλάδα – Πρέπει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση

04.03.2018 11:25
Χατζηδάκης σε ΣΥΡΙΖΑ: Όπως καταδικάζουμε τους ακροδεξιούς μπαχαλάκηδες, καταδικάστε και τους ακροαριστερούς - Media

 

Βολές κατά της κυβέρνησης αναφορικά με την υπόθεση αποστράτευσης του ταξίαρχου Μιχαήλ Παπαδάκη, μεσούντος του αιτήματος για εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας που έχει καταθέσει η ΝΔ, εξαπέλυσε -μέσω του ΣΚΑΪ- ο Κωστής Χατζηδάκης. 

Όπως είπε χαρακτηριστικά, η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται. 

Σχολιάζοντας το ζήτημα με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία, ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε πως η Τουρκία φαίνεται να επιδιώκει το τελευταίο διάστημα κάποια ταπείνωση της Ελλάδας.

Όπως τόνισε, θα πρέπει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση, να επιδείξουμε ήρεμη αποφασιστικότητα και να είμαστε σε συνεχή επαφή με την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες για το θέμα.

Ο κ. Χατζηδάκης σχολίασε πως η κυβέρνηση αισθάνεται ότι είναι παιδί ενός… ανώτερου θεού, λέγοντας συγκεκριμένα ότι η ΝΔ δέχεται τα αιτήματα που έχει καταθέσει η κυβέρνηση για εξεταστικές, ωστόσο η κυβέρνηση αρνείται συνεχώς τα αιτήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημείωσε μάλιστα ότι αυτό που τους έχει μείνει είναι η τυμβωρυχία και η ακραία επιθετικότητα.

«Η Ελλάδα δε θα προχωρήσει μπροστά με εμφύλιο πετροπόλεμο αλλά με υπευθυνότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης, σημειώνοντας ωστόσο ότι η ΝΔ δε θα ξεχνά να υπογραμμίζει τις ευθύνες της κυβέρνησης. 

Η δική μας γραμμή – είπε – είναι όλα στο φως, εκείνοι είναι αγκαλιά με τα βοσκοτόπια. Πρόσθεσε δε, πως η κυβέρνηση αύξησε όλους τους φόρους και μείωσε μόνο έναν, αυτόν που αφορά τα καζίνο.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, χαρακτήρισε μάλιστα την υπόθεση της Novartis ως το τελευταίο καταφύγιο της κυβέρνησης να αντιστρέψει το κλίμα, που όμως δεν αλλάζει, όπως είπε, καθώς ο κόσμος αποζητά – από όλο το πολιτικό σύστημα – λύσεις στα προβλήματά του.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κορόιδεψε τον κόσμο και έρχεται να δημιουργήσει μία πλαστή πραγματικότητα. Η πραγματικότητα όμως τον εκδικείται», είπε ο κ Χατζηδάκης.

Πρόσθεσε ότι στην υπόθεση της Novartis αίτημα της ΝΔ είναι να παρευρεθούν οι μάρτυρες στην εξεταστική, έστω και με τα ψευδώνυμα τους.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Δαβάκη, που είπε σε πρόσφατη ομιλία του στη Λακωνία πως απαγορεύει να τον ψηφίσει οποιοσδήποτε αθίγγανος, γύφτος, και δεν συμμαζεύεται, τόνισε ότι προφανώς δεν εκφράζουν τη ΝΔ και κινούνται πέρα από το πλαίσιο της φιλοσοφίας του κόμματος.

Ο Κ. Χατζηδάκης ανέφερε τέλος ότι η ΝΔ είναι ένα μεγάλο κεντροδεξιό κόμμα που εμπνέεται από τις αρχές του κράτους δικαίου και έχει ευαισθησία στα δικαιώματα των πολιτών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:42