search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:22
MENU CLOSE

Συγχαρητήρια Μακρόν στην Μέρκελ και το SPD

04.03.2018 12:05
Γερμανία: Το μέλλον της Ευρώπης θα συζητήσουν σήμερα Μέρκελ και Μακρόν - Media

 

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν συνεχάρη την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και τον προσωρινό ηγέτη των Σοσιαλδημοκρατών Όλαφ Σολτς μετά την έγκριση που έδωσε το SPD για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης συνασπισμού.

Τα μέλη του SPD ενέκριναν με ποσοστό 66,02% τη συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση συνασπισμού με τους Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU), ανοίγοντας, μετά από μήνες, τον δρόμο για τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Τα φιλόδοξα σχέδια του Μακρόν για περαιτέρω ολοκλήρωση στην ευρωζώνη είχαν μπει επί μήνες στον πάγο, εξαιτίας της καθυστέρησης στον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία μετά τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Ο Γάλλος πρόεδρος χαρακτήρισε “καλά νέα για την Ευρώπη” την ανακοίνωση του αποτελέσματος της εσωκομματικής ψηφοφορίας στο SPD. “Η Γαλλία και η Γερμανία θα εργαστούν μαζί, τις επόμενες εβδομάδες, για να αναπτύξουν νέες πρωτοβουλίες και να προωθήσουν το ευρωπαϊκό σχέδιο”, προστίθεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:20