search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:47
MENU CLOSE

Εκδιδόμενος …έστειλε στο Βατικανό φάκελο με τα στοιχεία 40 «γκέι κληρικών»

04.03.2018 16:29
Εκδιδόμενος ...έστειλε στο Βατικανό φάκελο με τα στοιχεία 40 «γκέι κληρικών»  - Media

Φάκελο με τα στοιχεία 40 «γκέι κληρικών» έστειλε στο Βατικανό η αρχιδιακονία της Νάπολης.

Όπως ανακοίνωσε η αρχιδιακονία, τα στοιχεία σε βάρος των 40 ρωμαιοκαθολικών ιερέων και εκπαιδευόμενων ιερέων συγκεντρώθηκαν από ομοφυλόφιλο εκδιδόμενο άντρα, ονόματι Φραντσέσκο Μαντζιακάπρα, ο οποίος έχει δηλώσει σε ιταλικά ΜΜΕ ότι προέβη στις αποκαλύψεις επειδή δεν άντεχε την υποκρισία των κληρικών.

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία αντιμετωπίζει εχθρικά τις σχέσεις ομοφύλων και διδάσκει ότι ο γάμος μπορεί να τελεστεί μόνο μεταξύ ετεροφυλόφιλων. 

Μολονότι κανένας από τους ιερείς δεν εργάζεται στην Νάπολη ο καρδινάλιος Κρεσέντσιο Σέπε δήλωσε ότι προώθησε τον φάκελο στην παπική έδρα λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, σημειώνοντας ότι «όσοι έχουν λαθέψει πρέπει να υποστούν τις συνέπειες και να λάβουν βοήθεια ώστε να μετανοήσουν».

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι κανένας από τους εμπλεκόμενους δεν κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων.

όπου κατονομάζονται 40 ενεργά ομοφυλόφιλοι ρωμαιοκαθολικοί ιερείς και εκπαιδευόμενοι ιερείς έστειλε στο Βατικανό η αρχιδιακονία της Νάπολης.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:47