search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:44
MENU CLOSE

Νέα πρόκληση από τον σύμβουλο του Ερντογάν: Ελάτε στα Ίμια και θα τα υπερασπιστούμε μέχρι θανάτου (Video)

05.03.2018 10:21
Σύμβουλος Ερντογάν: Αν κάναμε πόλεμο με την Ελλάδα θα ήταν σαν να χτυπούσαμε ένα μωρό στην κούνια - Τούρκοι κατέβασαν τις σημαίες  - Media

 

Νέο ρεσιτάλ χυδαιότητας από τον επικεφαλής των συμβούλων του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Γιγίτ Μπουλούτ, αφού αυτήν τη στιγμή δήλωση πως αν η Ελλάδα πατήσει πόδι στα Ίμια, η Τουρκία θα τα υπερασπιστεί μέχρι θανάτου. 

 «Δοκιμάστε την αποφασιστικότητά μας. Προκαλούμε την Ελλάδα να πατήσει πόδι στα Ίμια. Αν συμβεί αυτό, εμείς θα τα υπερασπιστούμε μέχρι θανάτου από την στιγμή που θα δώσει εντολή ο Ερντογάν», είπε ο Γιγίτ Μπουλούτ. 

Ένα 24ωρο νωρίτερα, ο Γιγίτ Μπουλούτ είχε εμφανιστεί και πάλι προκλητικός, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στην κυπριακή ΑΟΖ.

Όπως είπε, ο τούρκος πρόεδρος θα δώσει εντολή για χτύπημα στην Ανατολική Μεσόγειο, σε οποιαδήποτε προσπάθεια για έρευνα ή εξόρυξη την οποία η Τουρκία δεν εγκρίνει.

Ο ίδιος ανέφερε, σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης TRT, ότι «η ΕΝΙ προσπαθεί να μπει στην ΑΟΖ της Κύπρου με δύο ιταλικές φρεγάτες και για τρεις εβδομάδες το τουρκικό ναυτικό δεν την αφήνει».

«Βλέπετε το θράσος; Οι Ε/κ τους δίνουν τον διαγωνισμό και οι ιταλικές φρεγάτες έρχονται και προσπαθούν να βάλουν το γεωτρύπανο μέσα στα χωρικά ύδατα της Κύπρου. Εάν έχετε το θάρρος μπείτε. Το λέω καθαρά. Σε οποιοδήποτε πεδίο στο οποίο δεν δίνουμε άδεια, σε οποιαδήποτε προσπάθεια ή προβοκάτσια, προσωπικά ο αρχιστράτηγός μας (ο Ερντογάν) θα δώσει την εντολή για χτύπημα. Κανένας να μην έχει αμφιβολία γι’ αυτό» σημείωσε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:43