search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:28
MENU CLOSE

«Ραντεβού στο cinema» της πόλης μας.

05.03.2018 14:04
«Ραντεβού στο cinema» της πόλης μας. - Media
Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού-Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου, ανανεώνει και φέτος το ραντεβού με την έβδομη τέχνη, από 9 Μαρτίου έως και 29 Απριλίου 2018, στον Πολυχώρο ΑΛΕΚΑ–Τέχνη Πόλης, παρουσιάζοντας  23 ταινίες και ντοκιμαντέρ  πρώτης  προβολής  αλλά και παλαιότερες.
Ένα πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους, με ειδικά αφιερώματα σε εξαιρετικούς δημιουργούς –  ορισμένοι  εκ των οποίων  ζουν και δημιουργούν στην πόλη μας-  και που με το έργο τους  σχολίασαν  και  φώτισαν σημαντικά ιστορικά-κοινωνικά γεγονότα. 
 
Ταινίες και ντοκιμαντέρ που έχουν ως στόχο την ψυχαγωγία και την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας, έδωσαν νέες οπτικές και κατάφεραν μέσα από δραματικές και χιουμοριστικές καταστάσεις να καθηλώσουν τους θεατές.  Ειδικά για τους μαθητές  έχουμε οργανώσει ένα πρωινό πρόγραμμα  προβολών με θέματα όπως το προσφυγικό, η ζωοφιλία και οι ανθρώπινες σχέσεις. Ορισμένες προβολές γίνονται σε συνεργασία με τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους.
 
Η παρουσία  των ελλήνων δημιουργών κατά τη διάρκεια των προβολών και η άμεση επικοινωνία με το κοινό, δίνει μία άλλη διάσταση στην πρόταση μας,  για το πώς αντιλαμβανόμαστε τον πολιτισμό μας και τις δράσεις που αναπτύσσουμε στην πόλη μας.
 
Την επιμέλεια των προβολών έχει αναλάβει ο Γιάννης Καραμπίτσος, σκηνοθέτης, μοντέρ και κριτικός κινηματογράφου ο οποίος προλογίζει  τις ταινίες και συντονίζει τη συζήτηση με το κοινό μετά από κάθε προβολή.
 
Όλες οι εκδηλώσεις είναι με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ και την προαιρετική συνεισφορά τροφίμων και φαρμάκων για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών του Δήμου
 
Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών
 
The act of killing (Η πράξη του φόνου)
Τζόσουα Οπενχάιμερ 
Ντοκιμαντέρ 2012 / Έγχρ. / Διάρκεια:  166΄
Παρασκευή 9/3/2018 ώρα 20:00
Αρχιβασανιστές και ακροδεξιοί δολοφόνοι περιγράφουν με κινηματογραφικούς όρους τις μαζικές σφαγές που ακολούθησαν την επιβολή του δικτατορικού καθεστώτος στη Ινδονησία το 1965. Σοκαριστικά ευρηματική καταγραφή μιας σκοτεινής ιστορικής περιόδου αλλά και της ανθρώπινης ανάγκης για εξωραϊσμό σε επίπεδο χολιγουντιανής θεαματοποίησης της αποτρόπαιης βίας.
 
Του θεού η χώρα (God’s own country)
Φράνσις Λι (ΒΡΕΤΑΝΙΑ)
Δραματική 2017 / Έγχρ. / Διάρκεια: 104΄
Σάββατo 10/3/2018 ώρα 20:00
Μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο του πατέρα του ο νεαρός Τζόνι φροντίζει την οικογενειακή φάρμα στο Γιόρκσαϊρ της Βορειοανατολικής Αγγλίας. 
Ξεδίνει στην τοπική παμπ και αναζητά περιστασιακό σεξ, μέχρι που η άφιξη ενός Ρουμάνου μετανάστη ως εποχικού εργάτη δίνει καινούργιο νόημα στην καθημερινότητά του. Μια σκληρή μα συγκινητική ερωτική ιστορία και μια πολιτικά εύστοχη παραβολή πάνω στη μετα-Brexit Βρετανία. 
Με τους: Τζέμα Τζόουνς, Ίαν Χαρτ, Τζος Ο’Κόνορ, Άλεκ Σεκαρεάνου.
 
Δολοφονικά αμαξίδια
Ατίλα Τίλ (ΟΥΓΓΑΡΙΑ),
Δραματική 2016 / Έγχρ. / Διάρκεια: 105΄
Κυριακή 11/3/2018 ώρα 20:00
Δύο νεαροί με έντονα κινητικά προβλήματα γίνονται φίλοι με έναν ανάπηρο πρώην πυροσβέστη, ο οποίος έχει μόλις βγει από τη φυλακή και δουλεύει για έναν Σέρβο έμπορο ναρκωτικών. Με τους: Ζάμπολκς Θούροζι, Ζόλταν Φενίβεσι, Άνταμ Φέκετε.
 
No budjet story
Ρένου Χαραλαμπίδη
Κωμωδία 1997 / Α/Μ / Διάρκεια: 87΄
Δευτέρα 12/3/2018 ώρα 20:00
Ένας φέρελπις σκηνοθέτης βρίσκει υποψήφιο χρηματοδότη στο πρόσωπο ενός πρώην παραγωγού ταινιών πορνό. Η ταινία, όμως, δεν γίνεται ποτέ. Το NO BUDGET STORY είναι η μόνη κινηματογραφική ταινία που γυρίστηκε στου Ζωγράφου.
Με  τους: Γιάννη Μποσταντζόγλου, Ρένο  Χαραλαμπίδη, Δήμητρα Παπαδήμα, Γιώργο Βουλτάτζη, Βάνα Πεφάνη. Θα ακολουθήσει συζήτηση παρουσία του σκηνοθέτη.
 
Δεν είμαστε σκιές- Συλλογική, 14:54΄, 
Άρωμα οικογένειας  – Συλλογική, 9:00΄ 
Γειά σου Ασέφ  – Asef Faizi, 15:50΄ 
Ψηφίδες  – Αδαμαντία Μουχελή, 14:30΄
Πόθος (Lust) – Γιάννη Τσιαχρήστα, Μαρία Ζητάκη,  21:30΄ 
Θα επιστρέψουμε – Συλλογική, 21:12΄
Τρεις γυναίκες, Δύο χώρες, Μία γλώσσα – Συλλογική, 21:50΄
Παρασκευή 16/3/2018 ώρα 11:00 (Σχολεία) & ώρα 20:00
5 ντοκιμαντέρ από την πολιτιστική δράση «Home, New Home» με θέμα το προσφυγικό. Γυρίστηκαν από πρόσφυγες και ερασιτέχνες κινηματογραφιστές, κατοίκους των πόλεων Αμάν, Αθήνας, Μυτιλήνης, Ραμάλας, Σμύρνης, Τύρου με την καθοδήγηση ειδικών (σκηνοθετών, τεχνικών κ.ά.). 
Θα ακολουθήσει συζήτηση παρουσία των δημιουργών.
 
Το αγόρι και ο κόσμος (O menino e o mundo) –
Άλε Αμπρέου (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) 
Animation 2013 / Έγχρ. / Διάρκεια: 80΄
Σάββατο 17/3/2018 ώρα 20:00 & Παρασκευή 30/3/2018 ώρα 11:00 (Σχολεία)
Αναζητώντας τον πατέρα του, ένα μικρό αγόρι ξεκινά ένα ταξίδι ανακάλυψης της πραγματικότητας που τον περιβάλλει. Πανέμορφο εικαστικά παραμύθι με πρωτότυπη, μακριά από τα χολιγουντιανά πρότυπα αισθητική, γοητευτική μουσική και απόλυτα μοντέρνα, αφυπνιστικά μηνύματα.  Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες.
 
Ludlow, οι Έλληνες στους πολέμους του άνθρακα
Λεωνίδα Βαρδαρού,
Ντοκιμαντέρ 2016 / Έγχρ. – Α/Μ / Διάρκεια: 71΄
Κυριακή 18/3/2018 ώρα 20:00
Το χρονικό της σύγκρουσης του 1913-14 μεταξύ της Ένωσης Ανθρακωρύχων Αμερικής (United Mine Workers of America), πολλά μέλη της οποίας ήταν Έλληνες μετανάστες, και των εταιρειών άνθρακα κάτω από την ηγεσία του Ροκφέλερ.
Θα ακολουθήσει συζήτηση παρουσία του σκηνοθέτη.
 
Τα μάρμαρά μας
Νίκου Παπακώστα 
Ντοκιμαντέρ 2016 / Έγχρ. / Διάρκεια: 60΄
Παρασκευή30/3/2018 ώρα 20:00
Ένα ντοκιμαντέρ που αφορά στα γλυπτά ή μάρμαρα του Παρθενώνα.  Συμμετέχουν πολλοί και σπουδαίοι άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, οι οποίοι στηρίζουν την ελληνική θέση για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στον τόπο τους. 
Θα ακολουθήσει συζήτηση παρουσία του σκηνοθέτη. Η προβολή γίνεται σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο “Ο Ιλισός”.
 
Το τελευταίο σημείωμα
Παντελή Βούλγαρη 
Δραματική 2017 / Έγχρ. / Διάρκεια: 117΄
Παρασκευή 13/4/2018 ώρα 20:00
Η αληθινή ιστορία του 34χρονου Ναπολέοντα Σουκατζίδη, ο οποίος εκτελούσε χρέη διερμηνέα για τον Γερμανό διοικητή του στρατοπέδου Χαϊδαρίου Καρλ Φίσερ και ήταν ένας από τους 200 αγωνιστές οι οποίοι εκτελέστηκαν στην Καισαριανή την 1η Μαΐου 1944. Με τους: Αντρέα Κωνσταντίνου, Αντρέ Χένικε, Βασίλη Κουκαλάνι, Μελία Κράιλινγκ, Τάσο Δήμα, κ.α. Θα ακολουθήσει συζήτηση παρουσία του σκηνοθέτη.
 
Ο γιός του Σαούλ (Saul fia)
Λάζλο Νέμες (ΟΥΓΓΑΡΙΑ) 
Δραματική 2015 / Έγχρ. / Διάρκεια: 107΄
Σάββατο 14/4/2018 ώρα 20:00
Στο Άουσβιτς του 1944 ο Σαούλ είναι ένας από τους λίγους επιζώντες Εβραίους, ο οποίος αναγκάζεται να βοηθά τους Γερμανούς στο κάψιμο των νεκρών ομοεθνών του.  Μέχρι που κάποια στιγμή αποφασίζει να θάψει το πτώμα ενός παιδιού, το οποίο ισχυρίζεται πως είναι δικό του. 
Με τους: Γκέζα Ρέριγκ, Λαβέντε Μόλναρ, Ουρς Ρεχν.
 
Καλή Συκιά
Τάσου Μπιρσίμ 
Ντοκιμαντέρ  2017 / Έγχρ. / Διάρκεια: 25΄
 
Κομμένο Άρτας – Το άγνωστο ολοκαύτωμα
Κυριακή 15/4/2018 ώρα 20:00
Δυο αποκαλυπτικά ντοκουμέντα  της θηριωδίας στην Καλή Συκιά και στο Κομμένο Άρτας. Το άγνωστο αποκρουστικό πρόσωπο της βαρβαρότητας των Γερμανών ναζί στη διάρκεια της κυριαρχίας τους. Θα ακολουθήσει συζήτηση παρουσία των σκηνοθετών.
Σε συνεργασία με το Σύλλογο Κρητών Ζωγράφου “Ο ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ” και την Ένωση Ηπειρωτών Ζωγράφου “ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ”..
 
Maria by Callas (Η Μαρία Κάλλας Εξομολογείται ) 
Τομ Βόλφ (ΓΑΛΛΙΑ)
Ντοκιμαντέρ 2017 / Έγχρ. / Διάρκεια: 113΄
Παρασκευή 20/4/2018 ώρα 20:00
Η θρυλική καριέρα και η περιπετειώδης προσωπική ζωή της Μαρίας Κάλλας μέσα από συνεντεύξεις και την προσωπική αλληλογραφία της.
Διαφορετική, ενδιαφέρουσα, αν και όχι πλήρως διαφωτιστική ματιά σε μια μυθιστορηματική προσωπικότητα κι εμβληματική καλλιτέχνιδα.
 
Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης
Μαργαρίτας Μαντά 
Ντοκιμαντέρ 2017 / Έγχρ. – Α/Μ / Διάρκεια: 88΄
Σάββατο 21/4/2018 ώρα 20:00
Η συγγραφέας Άλκη Ζέη εξιστορεί την πολυτάραχη ζωή της, συνυφασμένη με τα μεγάλα γεγονότα της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας. Ένα εξομολογητικό χρονικό όπου τον πρωταγωνιστικό ρόλο κρατά ο μειλίχιος, γοητευτικά απλός λόγος της σοφής λογοτέχνιδας. 
Θα ακολουθήσει συζήτηση παρουσία της συγγραφέως και της σκηνοθέτιδας. 
 
Loving Vincent
Ντορέτα Κομπιέλα ( ΠΟΛΩΝΙΑ)
Animation 2016 | Έγχρ. | Διάρκεια: 94’
Κυριακή 22/4/2018 ώρα 20:00
Γιος ταχυδρόμου, ο Αρμάν Ρουλέν αναζητά το 1891 τον Τεό βαν Γκογκ για να του παραδώσει 
την τελευταία επιστολή του αδερφού του Βίνσεντ. Όταν μαθαίνει πως ο Τεό έχει πεθάνει, αρχίζει να αναζητά την αλήθεια πίσω από τη ζωή και 
τον προ ενός έτους μυστηριώδη θάνατο του διάσημου ζωγράφου. Ανεπανάληπτο τεχνικό επίτευγμα (65.000 καρέ ζωγραφισμένα στο χέρι από 125 καλλιτέχνες), το οποίο μέσα από ένα υποτονικό «αστυνομικό» μυστήριο προσεγγίζει εικαστικά μια επιμορφωτική ιστορική αλήθεια. 
        
Οι γάτες της Κωνσταντινούπολης (Kedi) –
Geyda Torun ( ΤΟΥΡΚΙΑ )
Ντοκιμαντέρ 2016 | Έγχρ. | Διάρκεια: 79′
Σάββατο 28/4/2018 ώρα 20:00
Ένα πρωτότυπο εθνογραφικό ντοκιμαντέρ με αφηγηματικές ιδέες, έμμεσο κοινωνικό σχολιασμό και αμίμητους… πρωταγωνιστές. Η καθημερινότητα της τούρκικης μεγαλούπολης.
Aκόμη και όσοι επισκέπτες της δεν έχουν μαγευτεί από την ιδιαίτερη γοητεία 
της Κωνσταντινούπολης, παραδέχονται πως αυτή η χαοτική μεγαλούπολη διαθέτει προσωπικότητα, χαρακτήρα και ιστορική συνείδηση. 
 
Re-action 2017
Αρτέμη Σαμοθράκη 
Κοινωνική  2017 / Έγχρ. / Διάρκεια: 90΄ 
Παρασκευή 20/4/2018 ώρα 11:00 Σχολεία
Κυριακή 29/4/2018 ώρα 20:00
Μία ηθοποιός, λόγω μίας παρεξηγημένης δήλωσής της, 
αναγκάζεται να πάρει στο σπίτι της ένα αδέσποτο σκύλο, που φαίνεται να επηρεάζει θετικά τα μέλη της οικογένειάς της.
Με τους Τάνια Τρύπη, Ντίνο Καρύδη, Γιάννα Ζιάννη, Γρηγορία Αυγερινοπούλου, Θοδωρή Ανθόπουλο, Γιάννη Φραγκίσκο, Δημήτρη Παπαδάκη, Βησσαρίων Τσιώνας, Χρήστο Καρνάκη, Τίφανυ Δανιήλ, Τζένη Καζάκου, Αντρέα Σταματόπουλο και η σκυλίτσα Ρόξυ.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:28