search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:44
MENU CLOSE

ΟΑΕΔ: Νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στον Πολιτισμό και τις Περιφέρειες

05.03.2018 18:50
Εφιαλτική εικόνα από ΟΑΕΔ: «Προσωρινά άνεργοι» 940.000 εργαζόμενοι - Media

Στην τελική ευθεία βρίσκονται δύο νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, με στόχο την κάλυψη έως 2.000 θέσεων απασχόλησης στο υπουργείο Πολιτισμού και τις Περιφέρειες.

Τα προγράμματα θα «τρέξει» ο ΟΑΕΔ, ο οποίος αυτή την περίοδο συγκεντρώνει τις ανάγκες των φορέων που θα ενισχυθούν με προσωπικό και τις ειδικότητες που χρειάζονται.

Τα προγράμματα θα αφορούν σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, θα έχουν 8μηνη διάρκεια, ενώ οι ωφελούμενοι θα έχουν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. 

Ειδικά στο υπουργείο Πολιτισμού η πλειοψηφία των θέσεων θα αφορά σε βοηθητικό φυλακτικό προσωπικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ στις Περιφέρειες θα προσληφθεί διοικητικό προσωπικό, με χαρακτηριστικά παρόμοια με εκείνα της αντίστοιχης προκήρυξης για τους δήμους.

Προκειμένου δε να επιτευχθεί ο στόχος της διευκόλυνσης της επανένταξης των ανέργων στην αγορά εργασίας το πρόγραμμα θα περιλαμβάνουν κατάρτιση και συμβουλευτική που θα επιτρέπει τη βελτίωση των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων, προσαρμοσμένων στις σύγχρονες απαιτήσεις των αναγκών της αγοράς εργασίας.
Στο μεταξύ με Κοινή Υπουργική Απόφαση ανανεώνονται για άλλους 12 μήνες οι συμβάσεις των ανέργων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα απασχόλησης κοινωφελούς εργασιας του ΟΑΕΔ στον δημόσιο τομέα της υγείας.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η ΚΥΑ «οι ωφελούμενοι απασχολούνται για άλλους δώδεκα (12) μήνες υπό τους ίδιους όρους και στις ίδιες θέσεις».

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα αφορά στην απασχόληση 4.000 μακροχρόνια ανέργων σε νοσοκομεία και υποκαταστήματα του ΕΟΠΥΥ.

Τα κριτήρια μοριοδότησης στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας είναι τα εξής:

· Χρονικό διάστηµα συνεχόµενης εγγεγραµµένης ανεργίας (έως 60 μήνες)

· Χρονικό διάστηµα συνεχόµενης εγγεγραµµένης ανεργίας του συζύγου των ανέργων (έως 60 μήνες)

· Αναπηρία του υ̟ποψήφιου σε ̟ποσοστό 50% και άνω

· Ετήσιο εισόδηµα, ατοµικό ή οικογενειακό

· Ηλικία

· Αριθµός ανήλικων τέκνων

· Αριθµός εξαρτώµενων τέκνων ΑµεΑ µε ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

Πηγή: insider.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:40