search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:43
MENU CLOSE

Μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής – Στο στόχαστρο η ακροδεξιά οργάνωση «Combat 18 Hellas»

06.03.2018 08:01
Μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής – Στο στόχαστρο η ακροδεξιά οργάνωση «Combat 18 Hellas» - Media

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας (Δ.A.E.E.B.)  στην Αττική και σε επαρχιακές πόλεις.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 5 συλλήψεις ατόμων, των οποίων εξετάζεται η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεις και εμπρησμούς.Ταυτόχρονα διενεργούνται και οκτώ κατ΄οίκον έρευνες.

Στο στόχαστρο βρίσκεται η δράση ακροδεξιάς οργάνωσης «Combat 18 Hellas» η οποία φέρεται να εμπλέκεται σε επιθέσεις σε στέκια αναρχικών όπως στην πρόσφατη επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Φαβέλα» στον Πειραιά, στην επίθεση με γκαζάκια στο στέκι «Δίστομο» στον Αγ. Παντελεήμονα, στην κατάληψη Λέλας Καραγιάννη στα Πατήσια, καθώς και την επίθεση στο αναρχικό στέκι «Σινιάλο στο Αιγάλεω.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό πρακτορείο, αξιωματικοί της ΕΛΑΣ λένε ότι οι έξι προσαγωγές θα μετατραπούν σύντομα σε συλλήψεις, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν και άλλες κατά τη διάρκεια των ερευνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατ’ οίκον έρευνες που είναι σε εξέλιξη, είναι κατά κύριο λόγο στην Αττική, αλλά και σε πόλη της Ηπείρου και στη βόρεια Ελλάδα. Έως στιγμής έχουν βρεθεί και κατασχεθεί:

– 50 κιλά νιτρική αμμωνία

– βόμβες μολότοφ

– πλήθος κροτίδων

– βιβλία και φυλλάδια ακροδεξιού περιεχομένου

– σύμβολα (σημαίες ακροδεξιού συμβολισμού)

– ψηφιακά πειστήρια

– μαχαίρια, σπαθί και σουγιάδες

– αντιασφυξιογόνος μάσκα

– ρόπαλα και σιδερογροθιές

– κυνηγετικά όπλα

– φιαλίδια βουτανίου

– μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών

Οι υποθέσεις, τις οποίες αφορούν οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής, είναι επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες (σσ: περισσότερες από 20), για τις οποίες μάλιστα συγκεκριμένη οργάνωση έχει αναλάβει ευθύνη σε ιστολελίδες του ακροδεξιού χώρου.

Μεταξύ αυτών των επιθέσεων είναι και εκείνη στο στεκι «Φαβέλα» στον Πειραιά το περασμένο καλοκαίρι και σε άλλα στέκια στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», θύματα από την επίθεση ακροδεξιών στον κοινωνικό χώρο «Φαβέλα» είχαν κατονομάσει συγκεκριμένα πρόσωπα ως δράστες.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ, αργότερα θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:43