search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:28
MENU CLOSE

Κουμουτσάκος: Να εξεταστεί σοβαρά η σύσταση ενός Ανωτάτου Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου

06.03.2018 13:53
Κουμουτσάκος για δηλώσεις Ακάρ: «Εκείνοι που απειλούν διαρκώς την Ελλάδα με πόλεμο, να παύσουν να την προκαλούν» - Media

 

Ο Βουλευτής Β’ Αθηνών και Τομεάρχης Εξωτερικών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 και στους δημοσιογράφους Μανώλη Κοττάκη και Βούλα Κεχαγιά, αναφέρθηκε στην υπόθεση του Έβρου. Τόνισε ότι είναι απόλυτη προτεραιότητα να επιστρέψουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί στην πατρίδα. «Όλα τα άλλα ακολουθούν. Όταν έρθει η ώρα, υπάρχουν σοβαρά ζητήματα στον χειρισμό αυτής της υπόθεσης που πρέπει να απαντηθούν». Εκτίμησε ότι «δημιουργούνται πλέον υπόνοιες πως η Τουρκία τείνει να μετατρέψει την ομηρεία σε εργαλείο εξωτερικής πολιτικής».

Ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε επίσης ότι «είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή για να εξεταστεί σοβαρά η σύσταση ενός Ανωτάτου Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου. Αντίστοιχα συμβούλια συνεργασίας έχει η Ελλάδα με πολλές άλλες χώρες. Δεν υπάρχει λόγος να μην έχει και με την Κυπριακή Δημοκρατία. Αυτό θα είναι σημαντικό βήμα, σε επίπεδο σημειολογίας αλλά και ουσίας, για την ακόμα μεγαλύτερη εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων».

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ τόνισε ότι «η Ε.Ε. θα πρέπει να προστατεύσει τη διεθνή νομιμότητα στην Ανατολική Μεσόγειο». Εκτίμησε ότι η Τουρκία εκτός από αβέβαιος σύμμαχος γίνεται πλέον και εμπόδιο στην Ευρωπαϊκή ενεργειακή πολιτική, «γι αυτό οφείλουμε να εμπλέξουμε τους Ευρωπαίους στην υπόθεση, πολύ περισσότερο απ΄ ότι συμβαίνει». Επεσήμανε τέλος ότι «είναι αδιανόητο η άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας να είναι όμηρος της βούλησης της δύναμης που κατέχει παράνομα τμήμα εδάφους της».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:28