search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:22
MENU CLOSE

Βελγική εφημερίδα De Tijd: Οι Έλληνες αφήνουν πίσω τους την ύφεση

06.03.2018 16:04
«Εσύ και εγώ είμαστε ομάδα» - Όταν ο Μπαράκ Ομπάμα συνάντησε την Γκρέτα Τούνμπεργκ (Video) - Media

 

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας αποπνέει σημερινό δημοσίευμα στη βελγική εφημερίδα De Tijd με τίτλο «Οι Έλληνες αφήνουν πίσω τους την ύφεση». Η εφημερίδα κάνει λόγο για οριστικό τέλος της ύφεσης που επί οκτώ χρόνια έπληττε τη χώρα, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας για το 2017 είναι κατά τι χαμηλότεροι από τις αρχικές προβλέψεις και τους στόχους που είχαν τεθεί.

Διερωτώμενη κατά πόσον η Ελλάδα θα καταφέρει τελικά να γυρίσει σελίδα αφήνοντας πίσω της την κρίση, η εφημερίδα σημειώνει ότι είναι η πρώτη φορά από το 2010 που η ελληνική οικονομία καταφέρνει να αναπτύσσεται επί τέσσερα συνεχή τρίμηνα.

Πάντως, η εφημερίδα τονίζει ότι οι οικονομολόγοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί, παραπέμποντας στην αδυναμία της Αθήνας να επαληθεύσει τις προβλέψεις που είχε διατυπώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τους ρυθμούς ανάπτυξης το 2017 (2,7% και 2,1%).

Τέλος, εκτιμάται ότι ούτως ή άλλως οι Έλληνες έχουν να διανύσουν μεγαλύτερη απόσταση μέχρι να φτάσουν στα προ κρίσης επίπεδα, καθώς το ΑΕΠ τους συρρικνώθηκε κατά το 1/4, ενώ το δημόσιο χρέος εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλό και το 1/5 του πληθυσμού παραμένει χωρίς δουλειά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:19