search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:55
MENU CLOSE

Πάτρα: «Λιμενικός μαχαίρωσε το προσφυγόπουλο» – Μήνυση από αλληλέγγυους (Σκληρές Photos)

06.03.2018 18:40
Πάτρα: «Λιμενικός μαχαίρωσε το προσφυγόπουλο» – Μήνυση από αλληλέγγυους (Σκληρές Photos) - Media

 

Στην αντεπίθεση περνούν ανθρωπιστικές οργανώσεις που υπερασπίζονται τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών καταγγέλλοντας ευθέως ότι οι Λιμενικοί ήταν εκείνοι που μαχαίρωσαν στο πόδι τον 14χρονο που τραυματίστηκε προχθές στο νέο λιμάνι της πόλης, ανάβοντας έτσι τα «αίματα» για τα επεισόδια που επακολούθησαν. Το μέλος της Κίνησης Υπεράσπισης των Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών Πάτρας, Νίκος Παπαγεωργίου, μιλώντας στο thebest.gr τονίζει ότι αύριο το πρωί θα καταθέσουν στην Εισαγγελία, μηνυτήρια αναφορά προσωπικά εναντίον του Κεντρικού Λιμενάρχη της Πάτρας Δημήτρη Κυριακουλόπουλου και όλων των Λιμενικών που είχαν βάρδια κατά την ώρα των επεισοδίων.

Επίσης ο κ. Παπαγεωργίου καταγγέλλει ότι μετά τον τραυματισμό του ανήλικου παιδιού και την μεταφορά του από τους εθελοντές γιατρούς της Docmobile στο Νοσοκομείο του Ρίου, τα «περίεργα» περιστατικά συνεχίστηκαν.

Όπως υποστηρίζει στο ΠΓΝΠ έφθασαν 4 αστυνομικοί και δύο, κατά δήλωσή τους, λιμενικοί με πολιτικά οι οποίοι προσπάθησαν να πάρουν τα παπούτσια του 14χρου Αφγανού, καθώς αυτά, σύμφωνα με τους αλληλέγγυους, αποδεικνύουν (λόγω του σκισίματος που φέρουν) ότι το παιδί μαχαιρώθηκε στο πόδι.

Οι αλληλέγγυοι επίσης καταγγέλλουν ότι ο ανήλικος εκτός από το τραύμα στο πόδι, φέρει τραύματα από κλομπ, στο ένα πόδι και κάταγμα στο μετακάρπιο του χεριού του.

Οι αλληλέγγυοι επίσης καταγγέλλουν ότι ο ανήλικος εκτός από το τραύμα στο πόδι, φέρει τραύματα από κλομπ στο ένα πόδι και κάταγμα στο μετακάρπιο του χεριού του.

Στο μεταξύ τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε ο νεαρός πρόσφυγας στο λιμάνι της Πάτρας, ζήτησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχο, Σταμάτη Ράπτη.

Ωστόσο από την πλευρά του ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πατρών Δημήτρης Κυριακουλόπουλος μιλώντας στο thebest υποστηρίζει ότι ο τραυματισμός του αλλοδαπού προκλήθηκε κατά την προσπάθειά του να κρυφτεί σε φορτηγό με φράουλες και όχι από επίθεση λιμενικού, εξηγώντας ότι οι λιμενικοί δεν φέρουν επάνω τους μαχαίρια.

Πηγή: thebest.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:55