search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:46
MENU CLOSE

Τραμπ: Η ΕΕ δεν έχει συμπεριφερθεί σωστά στις ΗΠΑ

06.03.2018 21:48
Παρά τις αντιδράσεις Τραμπ εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία ομοσπονδιακών υπηρεσιών - Media

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν «συμπεριφέρθηκε σωστά στις ΗΠΑ» στις μεταξύ τους εμπορικές σχέσεις, επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα σχέδιά του να επιβάλει υψηλούς τελωνειακούς δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

«Το έκαναν σχεδόν πρακτικά αδύνατο να έχουμε εμπορικές συναλλαγές με εκείνους και εντούτοις εκείνοι στέλνουν τα αυτοκίνητά τους και όλα τα υπόλοιπα στις ΗΠΑ» επισήμανε ο Ντόναλντ Τραμ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στον Λευκό Οίκο που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μας συμπεριφέρθηκε σωστά. Πρόκειται για μια εμπορική κατάσταση πολύ, πολύ άδικη» υπογράμμισε ο επικεφαλής του αμερικανικούς κράτους.

«Μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, αλλά εάν συνεχίσουν να το κάνουν αυτό, τότε εμείς θα επιβάλουμε δασμούς ύψους 25% στα αυτοκίνητά τους. Και πιστέψτε με δεν θα το κάνουν για πολύ ακόμη» συμπλήρωσε ο μεγιστάνας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:45