search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:44
MENU CLOSE

Πατέρας Έλληνα στρατιωτικού: Τα παιδιά είναι μαζί και δεν τους έχει ασκηθεί βία

07.03.2018 06:36
Πατέρας Έλληνα στρατιωτικού: Τα παιδιά είναι μαζί και δεν τους έχει ασκηθεί βία - Media

 

Την κατάσταση της σύλληψης και την εμπειρία του από το επισκεπτήριο που είχε στις φυλακές Αδριανουπόλεως όταν επισκέφθηκε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία, περιέγραψε ο πατέρας του ΕΠΟΠ λοχία, Ν. Κουκλατζή.

«Τα παιδιά είναι μαζί και αυτό είναι το πιο σημαντικό», είπε αρχικά αναφερόμενος στο αν μοιράζονται το ίδιο κελί και στη συνέχεια, εξήγησε ότι «εμείς ενημερωνόμαστε από τις στρατιωτικές αρχές και η ενημέρωση που έχουμε είναι καθημερινή».

Όπως σημείωσε, «Τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους, το φρόνημά τους είναι υψηλό. Μας χώριζε ένα τζάμι. Μιλάγαμε από το τηλέφωνο».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Κουκλαντζής, τόνισε ότι «είναι καλές οι συνθήκες κράτησης. Δεν έχουμε παράπονο. Τους φροντίζουν και δεν τους έχει ασκηθεί καθόλου βία» και πρόσθεσε ότι οι δύο έλληνες στρατιωτικοί αγωνιούν για την εξέλιξη της υπόθεσής τους.

«Δεν είναι δυνατόν να μη νιώσει ένας πατέρας υπερήφανος. Για μένα είναι ένας ήρωας», συμπλήρωσε.

Προβληματισμός για τους Έλληνες στρατιωτικούς: Άγνωστος ο χρόνος επιστροφής τους

Άγνωστος φαίνεται ότι θα είναι ο χρόνος λήξης του ζητήματος της σύλληψης των δυο ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές και οι οποίοι κρατούνται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας. Αυτή είναι, τουλάχιστον, η εκτίμηση βουλευτών, σχεδόν από όλες τις πτέρυγες της Βουλής, μετά την κλειστή ενημέρωση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Μάλιστα υπήρξαν και βουλευτές που εκτίμησαν ότι η επίλυση της υπόθεσης μπορεί να πάρει μήνες, ακόμη και χρόνο. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, εκφράστηκε η εκτίμηση ότι πλέον υπάρχει ποιοτική αναβάθμιση των απαιτήσεων της Τουρκίας ενώ με βάση τις ίδιες πληροφορίες ο υπουργός Εξωτερικών φέρεται να είπε πως θα ζητήσει να αποστείλει τεχνικό σύμβουλο ο οποίος θα είναι παρών στην διαδικασία έλεγχου των κινητών τηλεφώνων των δύο ελλήνων στρατιωτικών. 

Από την άλλη δεν αποκλείεται η επίδοση ρηματικής διακοίνωσης στον Τούρκο πρέσβη. Ο Νίκος Κοτζιάς φέρεται να σημείωσε ακόμη προς τους βουλευτές, κατά την διάρκεια της κλειστής συνεδρίασης πως πρέπει να κλείσουν άμεσα τα υπόλοιπα ανοιχτά μέτωπα της εξωτερικής πολιτικής προκειμένου να επικεντρωθούν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Σύμφωνα με την διπλωματική γλώσσα, ρηματική διακοίνωση είναι μια πολύ αυστηρή μορφή διαμαρτυρίας απευθείας μεταξύ κρατών για πολύ σοβαρά ζητήματα. 

Κοτζιάς: Η δουλειά μου είναι να είμαι σοβαρός και να μην λέω πράγματα που δεν είπα μέσα 

Ενοχλημένος έδειξε πάντως ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατά την αποχώρηση του μετά την λήξη της κλειστής πολύωρης συνεδρίασης της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας. «Κάνω τη δουλειά μου. Η δουλειά μου είναι να είμαι σοβαρός και να μην λέω πράγματα που δεν είπα μέσα. Κάποιοι έκαναν δηλώσεις και είπαν πράγματα που δεν είπαν στην επιτροπή», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Κοτζιάς, σχολιάζοντας τις διαρροές που είδαν το φως της δημοσιότητας. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:40