20/01/2019 09:35:33

Κινητοποιήσεις των συνταξιούχων για τις νέες περικοπές

Κινητοποιήσεις των συνταξιούχων για τις νέες περικοπές - Media
 
Για αφαίρεση ακόμη τριών ή τεσσάρων συντάξεων τον χρόνο με τον νέο επανυπολογισμό, σύμφωνα με τον νόμο 4387/2016 (Κατρούγκαλου), έκαναν λόγο οι οργανώσεις των συνταξιούχων, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρήσαν έξω από το υπουργείο Εργασίας.
 
 
Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε ενόψει της αυριανής παναττικής συγκέντρωσης των συνταξιούχων στην πλατεία Κοτζιά, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους λόγω του «σφαγιασμού» των κύριων και επικουρικών συντάξεων, την αφαίρεση του ΕΚΑΣ και των κοινωνικών δικαιωμάτων τους, όπως υποστήριξαν.
 
Επίσης, οι συνταξιουχικές οργανώσεις εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην «παραπληροφόρηση» από μερίδα των ΜΜΕ και «ειδικών» νομικών, οι οποίοι, όπως τόνισαν, προσπαθούν να πείσουν τους συνταξιούχους ότι θα λύσουν όλες τις διαφορές και θα πάρουν πίσω χρήματα από τις περικοπές, εάν καταθέσουν αίτηση στα ασφαλιστικά ταμεία τους. Αλλά αυτό, όπως υπογράμμισαν, δεν είναι αληθές.
 
Τέλος, οι συνταξιούχοι δήλωσαν ότι θα είναι στον δρόμο του αγώνα και θα συνεχίσουν να διεκδικούν όσα τους έχουν πάρει.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.