22/01/2019 03:32:50

Η φωτογραφία είναι αληθινή: Γιγαντιαίος φαλαινοκαρχαρίας «αιχμαλωτίζεται» κάτω από ένα σκάφος (Photos)

Η φωτογραφία είναι αληθινή: Γιγαντιαίος φαλαινοκαρχαρίας «αιχμαλωτίζεται» κάτω από ένα σκάφος (Photos)  - Media

 

Μπορεί το μέγεθος του να προκαλεί δέος και τρόμο, οι επιστήμονες λένε ότι είναι άκακος σαν αρνάκι και ο άνθρωπος δεν είναι από τους μεζέδες που προτιμάει. Στις ακτές της δυτικής Αυστραλίας όμως, κάτι τουρίστες που είδαν το τεράστιο αυτό κύτος ακριβώς κάτω από τη βάρκα τους και κατάλαβαν ότι είναι σχεδόν τριπλάσιο από τη βάρκα, τα… χρειάστηκαν.

Τη φωτογραφία τράβηξε ο Τομ Κάννον, 26 ετών ο οποίος δεν ήταν στο σκάφος, αλλά ακολουθούσε υποβρυχίως το τεράστιο κύτος προκειμένου να φωτογραφήσει το αβυσσώδες στόμα του.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ψάρι στον πλανήτη το οποίο ξεπερνάει τα 13-15 μέτρα ενώ τρέφεται αποκλειστικά με πλαγκτόν και μικρά ψαράκια. Ζυγίζει το λιγότερο 40 τόνους. Δεν είναι σαρκοφάγο, όμως το να βρεθεί κάποιος τόσο κοντά του είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, να τον χτυπήσει κατά λάθος.

Ο φαλαινοκαρχαρίας συναντάται στους τροπικούς και θερμούς ωκεανούς και στην ανοικτή θάλασσα και μπορεί να ζήσει για περίπου 70 έτη. Το είδος θεωρείται ότι έχει εμφανιστεί περίπου πριν από 60 εκατομμύρια έτη

Ο Τομ Κάννον είπε: «Η εικόνα τραβήχτηκε περίπου 6 χιλιόμετρα από την ακτή στο πίσω μέρος του κοραλλιογενή κόλπου Ningaloo Reef. Δεν φοβήθηκα, κολυμπάω συχνά δίπλα τους, αλλά πάντα διατηρώ μια απόσταση ασφαλείας. Είναι ένα πολύ υπάκουο ψάρι και συχνά αποφεύγει οτιδήποτε όταν αισθανθεί ότι απειλείται.»

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.