search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:12
MENU CLOSE

Ο Τουσκ προειδοποιεί τον Τραμπ: Οι εμπορικοί πόλεμοι «χάνονται εύκολα»

07.03.2018 15:40
Ο Τουσκ προειδοποιεί τον Τραμπ: Οι εμπορικοί πόλεμοι «χάνονται εύκολα» - Media
 
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ απάντησε ευθέως σήμερα στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δηλώνοντας ότι οι εμπορικοί πόλεμοι είναι “κακοί και χάνονται εύκολα”, με αφορμή την πρόθεση της Ουάσινγκτον να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.
 
Ο Τραμπ είχε διαβεβαίωσει την περασμένη εβδομάδα τους Αμερικανούς ότι οι εμπορικοί πόλεμοι είναι “καλοί και κερδίζονται εύκολα”.
 
“Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για το αντίθετο” απάντησε σήμερα ο Τουσκ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Λουξεμβούργο. “Για τον λόγο αυτό, πιστεύω ότι είναι πλέον καιρός οι πολιτικοί αξιωματούχοι και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού να ενεργήσουν με υπευθυνότητα”.
 
Η στρατηγική της ΕΕ έναντι των απειλών από την κυβέρνηση Τραμπ για την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου στις ΗΠΑ συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
 
Ο Τουσκ είπε ότι θα γίνει και μια “έκτακτη συζήτηση” του θέματος αυτό στην επόμενη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, στις 22 και 23 Μαρτίου στις Βρυξέλλες.
 
“Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος εμπορικού πολέμου μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του υπόλοιπου κόσμου. Θα πρέπει να έχουμε ένα σαφή στόχο: να διατηρήσουμε ζωντανό το παγκόσμιο εμπόριο και, αν χρειαστεί, να προστατεύσουμε τους Ευρωπαίους από τις εμπορικές αναταράξεις, με αναλογικές απαντήσεις σύμφωνα με τους κανονισμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου”, τόνισε.
 
Λίγο νωρίτερα, και η Επίτροπος Εμπορίου Σεσίλα Μάλμστρεμ δήλωσε ότι “δεν υπάρχουν νικητές σε έναν εμπορικό πόλεμο”.
 
Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15