21/10/2019 09:35:05

Ρομποτικό τανκ-«δολοφόνο» κατασκεύασε η Ρωσία - Ο Πούτιν εξοπλίζεται σε όλα τα πεδία (Photos, Video)

Ρομποτικό τανκ-«δολοφόνο» κατασκεύασε η Ρωσία - Ο Πούτιν εξοπλίζεται σε όλα τα πεδία (Photos, Video) - Media

 

Το όνομα του κατασκευαστή του είναι από τα πιο γνωστά στον πλανήτη, όταν αναφέρεται κανείς σε όπλα και, κατά τα φαινόμενα, συνεχίζει την... φονική παράδοση του δημιουργού του.

Η Καλάσνικοφ, η ρωσική εταιρεία που κατασκευάζει το πιο διάσημο όπλο στον κόσμο, το διαβόητο ΑΚ-47, παρουσίασε πρόσφατα ένα εφιαλτικό νέο οπλικό σύστημα, στο πλαίσιο του εκτεταμένου εξοπλιστικού προγράμματος που προωθεί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Πρόκειται για ένα ρομποτικό τανκ-«δολοφόνο», όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αστικό περιβάλλον, καθώς έχει μέγεθος αυτοκινήτου, και να καταστρέψει στόχους όπως κτίρια, ανοίγοντας το δρόμο για το πεζικό.

Το ρομποτικό άρμα, με το όνομα «Συνοδός», μπορεί να συμμετέχει σε περιπολίες και υποστήριξη επιχειρήσεων πεζικού, αλλά και στο καθάρισμα ναρκοπεδίων, όπως και να αναλάβει καθήκοντα φύλαξης.

Σε βίντεο επίδειξης το ρομποτικό τανκ-«δολοφόνος» εμφανίζεται να καταστρέφει ένα οίκημα και να παρέχει κάλυψη σε στρατιώτες, ενώ αποτελεί μόνο ένα κομμάτι από το συνολικό πρόγραμμα ανανέωσης των οπλικών συστημάτων της Ρωσίας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.