search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:32
MENU CLOSE

Δημοσιονομική βόμβα άνω των 2 δισ. ευρώ – Πονοκέφαλος η απόφαση των δικαστικών για αντισυνταγματικές περικοπές

08.03.2018 06:52
Επίδομα 534 ευρώ: Ξεκίνησαν οι δηλώσεις για τα ξενοδοχεία - Πώς θα πάρετε την αποζημίωση - Media

 

Οικονομικό εκτροχριασμό προκαλεί η χθεσινή απόφαση των δικαστικών που βρίσκει αντισυνταγματικές τις περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις της δικαιοσύνης

Η υποχρέωση στην εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων είναι δεδομένη, ωστόσο, πάντα οι κυβερνήσεις κωλυσιεργούσαν ή προχωρούσαν σε επιστροφή αναδρομικών σε πολλές δόσεις.

Η δημοσιονομική βόμβα ενισχύθηκε με τη χθεσινή απόφαση του Μισθοδικίου που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων των απόμαχων δικαστών και εισαγγελέων και αυτές πρέπει να αναπροσαρμοστούν στα επίπεδα του 2012.

Το ύψος της επιβάρυνσης στον κρατικό προϋπολογισμό που θα δημιουργηθεί από τις αποφάσεις του Μισθοδικείου δεν μπορεί να προσδιοριστεί άμεσα. 

Τα 700 εκατ. ευρώ θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τις 23 Οκτωβρίου χιλιάδες ένστολοι.

Οι απόστρατοι περιμένουν να δουν αύξηση στις συντάξεις τους από 32 έως 166 ευρώ τον μήνα και αναδρομικά που αρχίζουν από τα 2.102 ευρώ για χαμηλόβαθμους αξιωματικούς και φτάνουν στα 10.790 ευρώ για τους ανώτατους.

Η αναπροσαρμογή των συντάξεων θα πρέπει να είναι άμεση, ενώ η επιστροφή των αναδρομικών θα πρέπει να καταλαμβάνει 65 μήνες, δηλαδή από 1ης Αυγούστου 2012 έως και 31 Δεκεμβρίου 2017, και να δοθεί σε μηνιαίες δόσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:31