search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:43
MENU CLOSE

Σοφία Σακοράφα: Μια σημαντική νίκη του αγώνα για την προστασία της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου

08.03.2018 14:31
Σοφία Σακοράφα: Μια σημαντική νίκη του αγώνα για την προστασία της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου - Media

 

Πριν από δύο μέρες  κοινοποιήθηκε η απόφαση του αν. υπ. Περιβάλλοντος, Σ. Φάμελλου, προς τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων για ανάκληση-ακύρωση των αδειών κατασκευής των 4 μονάδων καύσης βιορευστών και κατάθεση νέων περιβαλλοντικών μελετών για αδειοδότηση. Η εξέλιξη αυτή φαίνεται να οδηγεί σε νίκη του αγώνα των πολιτών που αγωνίζονται καιρό τώρα για την οριστική ακύρωση των αδειών και για την προστασία του ευαίσθητου οικοσυστήματος της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού.

Η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα που στάθηκε δίπλα στους πολίτες στον αγώνα αυτό, προέβη στην εξής δήλωση:

“Με αφορμή την αναμονή της τελικής απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας, για την ανάκληση των 4 μονάδων επεξεργασίας βιομάζας, θέλω να επισημάνω τον ρόλο των πολιτών που με τη δυναμική δράση τους, ανέτρεψαν μια κατάσταση που φαινόταν δεδομένη, αφού παγιοποιήθηκε ερήμην και εν κρυπτώ από την τοπική κοινωνία, που βρέθηκε μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα και προειλημμένες αποφάσεις.

Οι κινήσεις πολιτών που είχα τη χαρά να συναντήσω, αποδεχόμενη τη πρόσκλησή τους για κοινή δράση, κατά τη παραμονή μου στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, μου φανέρωσαν ανθρώπους αποφασισμένους να μην υποκύψουν στις απειλές, στα χτυπήματα και στη βία που τους ασκήθηκε από θεσμικά και εξωθεσμικά κέντρα.

Είναι  τιμή μου που με έκαναν συναγωνίστριά τους, το δύσκολο καιρό της μάχης. Σε έναν αγώνα, που σήμερα έβαλε το λιθαράκι του στη διάσωση της Λιμνοθάλασσας, αλλά και στους αγώνες που  θα΄ρθουν.

Αυτούς, που σίγουρα σήμερα θα τρέχουν να καρπωθούν ότι μπορούν από αυτόν τον αγώνα που πριν λοιδορούσαν και εμπόδιζαν, τους αγνοούμε.

Γιατί οι Ενεργοί Πολίτες είναι σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα, στις καθημερινές μάχες, για όλα τα ζητήματα που τους αφορούν.

Σε αυτούς τους Αγώνες, θα είμαστε σίγουρα  Συνοδοιπόροι, όπως και χθες, έτσι και σήμερα και αύριο”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:42