21/02/2020 06:00:36

Πανελλαδική πρωτιά με την ανακύκλωση τεσσάρων υλικών από το Δήμο Τήνου

Πανελλαδική πρωτιά με την ανακύκλωση τεσσάρων υλικών από το Δήμο Τήνου - Media

 

Στην ανακύκλωση τεσσάρων υλικών (χαρτί, γυαλί, πλαστικό, μέταλλο), προχωρά, από τις 2 Απριλίου 2018, ο Δήμος Τήνου, αποτελώντας ουσιαστικά τον πρώτο Δήμο σε επίπεδο χώρας που εναρμονίζεται με τις επιταγές του νέου νόμου 4496/2017, που άνοιξε ουσιαστικά την πόρτα της κυκλικής οικονομίας στην Ελλάδα. Ο δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος, δηλώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι είναι αποφασισμένος "να κινήσει γη και ουρανό", προκειμένου να νικήσει το πρόβλημα που υπάρχει με τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στο κυκλαδίτικο νησί, τα οποία ανέρχονται σε 5.000 τόνους ετησίως, εξαιτίας της αυξημνένης τουριστικής κίνησης τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο κ. Σιώτος, υπογραμμίζει ότι αποτελείθ επιτακτική ανάγκη να ανάψει άμεσα το πράσινο φως από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για έγκριση της πρότασης που υπέβαλε ο Δήμος Τήνου το 2016, ζητώντας χρηματοδότηση, μέσω ΕΣΠΑ, της κατασκευής Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) και μονάδας κομποστοποίησης, προϋπολογισμού 8 εκατ. ευρώ. "Τον Ιούλιο του 2017, καταθέσαμε νέα πρόταση στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 1,25 εκατ. ευρώ, προκειμένου να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες του νησιού, μέχρι να κατασκευαστούν τα δύο προαναφερόμενα έργα, για τα οποία θα απαιτηθεί διάστημα τριών χρόνων, από την ημερομηνία έναρξής τους", επισήμανε.

Διαβάστε περισσότερα στο economy365.gr.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.