search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:30
MENU CLOSE

Βουλή: Δικό της ψηφοδέλτιο θα ρίξει η ΔΗΣΥ – Τι θα κάνουν τα άλλα κόμματα

08.03.2018 16:51
Βουλή: Δικό της ψηφοδέλτιο θα ρίξει η ΔΗΣΥ - Τι θα κάνουν τα άλλα κόμματα - Media
 
Δικό της ψηφοδέλτιο θα ρίξει στην ψηφοδόχο η Δημοκρατική Συμπαράταξη, σύμφωνα με πληροφορίες. Και στην ψηφοφορία που έγινε προ δεκαπενθημέρου για την ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, η Δημοκρατική Συμπαράταξη είχε τηρήσει ανάλογη στάση ρίχνοντας δικό της ψηφοδέλτιο, που κατά τον Κανονισμό, θα καταμετρηθεί ως «άκυρο».
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ψηφοδέλτιο της ΔΗΣΥ θα αναγράφει κείμενο περίπου σαν και αυτό: «Ναι στη διερεύνηση των ευθυνών των υπουργών αλλά σύμφωνα με τις συγκεκριμένες καταγγελίες Βουλευτών».
 
Η διαφωνία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έγκειται στο ότι η πρόταση της ΝΔ δεν αξιοποίησε τις επώνυμες καταγγελίες που έγιναν όταν προσέφυγαν στη δικαιοσύνη τα τρία στελέχη της, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Ανδρέας Λοβέρδος και Βασίλης Κεγκέρογλου, αντιθέτως, όπως σημειώνουν πηγές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η πρόταση της ΝΔ βασίστηκε σε ανώνυμες καταγγελίες που έρχεται σε αντίθεση με όλη την επιχειρηματολογία για τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι την ίδια τακτική θα ακολουθήσει και το Ποτάμι, ενώ όσον αφορά στη στρατηγική των άλλων κομμάτων οι πληροφορίες αναφέρουν ότι «παρών» αναμένεται να δηλώσουν οι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων, ενώ το ΚΚΕ θα απέχει από την ψηφοφορία. Υπέρ της πρότασης αναμένεται να ψηφίσει η ΝΔ και η Χ.Α., ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ θα καταψηφίσουν την πρόταση. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24