search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:02
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: Είστε τυχοδιώκτες

08.03.2018 17:38
Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη στην κυβέρνηση: Το ποτήρι ξεχείλισε - Media
 
Ιδιαίτερα οξύς απέναντι στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την στήριξη του στις οικογένειες των δυο ανδρών των ενόπλων δυνάμεων και τόνισε πως «είναι απαράδεκτη η κράτησή τους και επιβαρύνει τις τεταμένες σχέσεις». Όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δείχνει ότι η περίοδος απαιτεί ψυχραιμία, υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Δυστυχώς σε αυτή την κρίσιμη στιγμή η κυβέρνηση δεν διαθέτει αυτά τα χαρακτηριστικά. Οι χειρισμοί της είναι ανεύθυνοι και στοχεύουν σε μικροκομματικούς τακτικισμούς». 
 
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επέτρεψε «στον υπουργό Εθνικής Άμυνας να επιδίδεται σε λεονταρισμούς και στην συνέχεια υποτιμήσατε την περίοδο κρίσης. Υποτιμήσατε την σύλληψη Ελλήνων στρατιωτών όπως υποτιμήσατε και τον εμβολισμό του πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού». Όπως είπε χαρακηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ «στην οικονομία σας πληρώνουμε με δύο άχρηστα μνημόνια. Στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής η αδυναμία μας θα μας κοστίσει πολύ περισσότερα. Πρέπει να φροντίσετε να επιστρέψουν άμεσα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί». Υπενθύμισε μάλιστα ότι η ΝΔ έχει καταθέσει πρόταση για άμεση συγκρότηση Συμβουλίου Ασφαλείας, πρόταση που έχει καταθέσει και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. 
 
Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη η κυβερνητική πλειοψηφία αρνείται τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής. «Όπως έχει αρνηθεί στο παρελθόν τη σύσταση κάθε επιτροπής, εξεταστικής ή προανακριτικής, που έχουμε προτείνει. Παρά το γεγονός, ότι εμείς έχουμε υπερψηφίσει όλες τις επιτροπές που πρότεινε η κυβέρνηση», ανέφερε. Όπως είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «για εσάς δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες; Τα τρία χρόνια που κυβερνάτε ποιους ελέγχους κάνατε; Ποιο κύκλωμα ξηλώσατε; Γιατί δεν προχωρήσατε σε αγωγή κατά της Novartis ζητώντας αποζημίωση; Ποιές άλλες φαρμακευτικές εταιρείες ελέγξατε; Δεν κάνατε απολύτως τίποτα». 
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως το μόνο που έχει πετύχει αυτή η κυβέρνηση είναι η επιστροφή των επίορκων λειτουργών της Υγείας στην υπηρεσία τους. «Και οι διορισμοί ιδιοκτητών βουλκανιζατέρ στα δημόσια νοσοκομεία, με μόνο κριτήριο ότι είναι πολιτικοί φίλοι του κ. Πολάκη. Αυτή είναι η κατάντια σας», ανέφερε. 
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέφερε και πάλι το αίτημα για εκλογές λέγοντας πως «ο κ.Τσίπρας, όταν κατάλαβε ότι κατέρρευσε η μεθόδευση περί ποινικών ευθυνών, μίλησε για πολιτικές ευθύνες. Τις πολιτικές ευθύνες τις πιστώνουν ή τις χρεώνουν οι πολίτες με εκλογές. Και επειδή χθες ήμουν στη Ρόδο, σας προκαλώ: Ιδού η Ρόδος, πάμε σε εκλογές». 
 
Αναφερόμενος στο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «για εμάς δεν υπάρχουν ηθικές και ανήθικες παρατάξεις αλλά στελέχη. Δεν υπάρχει ηθική Αριστερά. Βέβαια εσείς το μόνο που είστε είναι τυχοδιώκτες. Κάνετε τα πάντα για την εξουσία. Είστε πάντα στην λάθος πλευρά κ. Τσίπρα ζημιώνοντας τον τόπο. Καμία μεταρρύθμιση δεν στηρίξατε όταν ήσασταν στην αντιπολίτευση». Και συνέχισε λέγοντας πως «για το ηθικό πλεονέκτημα επιτρέψτε μου να σας πω ότι δεν το είχατε ποτέ. Ταξίδια στην Βενεζουέλα με ιδιωτικά λιαρ τζετ, στημένοι διαγωνισμοί για τις τηλεοπτικές άδειες. Ανοχή στο λαθρεμπόριο τσιγάρων και καυσίμων, συμμαχίες με τους βαρόνους ηλεκτρονικού τζόγου που ακόμα δεν τους βάλατε να πληρώνουν φόρους με αντάλλαγμα την στήριξή τους. Τα πράγματα είναι απλά κάντε μια τολμηρή κίνηση και ψηφίστε υπέρ της προανακριτικής που καταθέτουμε σήμερα. Πλειοψηφία είστε τι φοβάστε;» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιολίτευσης. 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:02