search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:59
MENU CLOSE

Η καρδιά του θεάτρου χτυπά (πάλι) στην Καρδίτσα…

08.03.2018 17:46
Η καρδιά του θεάτρου χτυπά (πάλι) στην Καρδίτσα… - Media

 

Για δέκα ημέρες η Καρδίτσα αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του πανελλαδικού ενδιαφέροντος με μια διοργάνωση αντάξια του κύρους του θεσμού του 34ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του νομού από 9 έως 18 Μαρτίου 2018, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τον Δήμο Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας καθώς επίσης και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και χορηγούς επικοινωνίας την ΕΡΤ3, ΕΡΤ Λάρισας και ΕΡΤ Βόλου.

Από το Σάββατο θα ξεκινήσει το διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ στο οποίο θα λάβουν μέρος οκτώ συνολικά θίασοι που επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 25 συμμετοχές από όλη τη χώρα.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει επίσης μια σειρά από τιμητικά αφιερώματα σε ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει τον χώρο του θεάτρου και των τεχνών και  παράλληλες εκδηλώσεις (σεμινάρια επιμόρφωσης για ενήλικες και μαθητές, θεατρικά παιχνίδια, συναυλίες και άλλα).

Για άλλη μια χρονιά, θα υπάρχει η δυνατότητα της απευθείας μετάδοσης όλων των παραστάσεων μέσω live streaming από την ιστοσελίδα της Ένωσης  (www.enpolis.gr).

Το «ραντεβού» με το θεατρόφιλο κοινό θα δίνεται καθημερινά στις 8.30 το βράδυ στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας. Το εισιτήριο είναι συμβολικό και κοστίζει 5 ευρώ (εκτός από αυτό της έναρξης, που θα είναι 7 ευρώ).

Η Κριτική Επιτροπή. Η Κριτική Επιτροπή θα στελεχώνεται από τους: Βασίλη Κυρίτση, σκηνοθέτη, Μηνά Βιντιάδη, δημοσιογράφο – συγγραφέα, Λουκά Θάνο, μουσικοσυνθέτη, Χριστίνα Κωστέα, σκηνογράφο – ενδυματολόγο και Παύλο Βησσαρίου, ηθοποιό. Παρουσιάζει η Ρίτσα Τσικρίκα.

Παρασκευή 9 Μαρτίου – Τελετή έναρξης – Χαιρετισμοί – Συναυλία – αφιέρωμα στο κινηματογραφικό και θεατρικό ελληνικό τραγούδι. Τραγούδι – επιμέλεια: Ευτυχία Μητρίτσα. Μαζί της ο Αχιλλέας Γουάστωρ στο πιάνο και ο Ηρακλής Ζάκκας, μπουζούκι – μαντολίνο.

Σάββατο 10 Μαρτίου – Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου «Θεατροφρένεια» με το έργο «Θάψτε τους νεκρούς» του Έρβιν Σω.

Κυριακή 11 Μαρτίου – Θεατρική Ομάδα «Σχήμα» Δήμου Αλιάρτου με το έργο «Το πανηγύρι» του Δημήτρη Κεχαϊδη.

Δευτέρα 12 Μαρτίου – Θεατρική Ομάδα «Θεάτρου περιπέτεια» Θεσσαλονίκης με το έργο «Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού» του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Τιμητικό Αφιέρωμα στην ηθοποιό Λυδία Φωτοπούλου. Ομιλήτρια: Μάνια Ζούση, δημοσιογράφος.

Τρίτη 13 Μαρτίου – Ένωση Μικρασιατών Θήβας με το έργο «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου.

Τετάρτη 14 Μαρτίου – Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας με το έργο «Μαλλιά κουβάρια» του Νικόλαου Λάσκαρη.

Τιμητικό Αφιέρωμα στην ηθοποιό Άννα Παναγιωτοπούλου. Ομιλητής: Διονύσης Τσακνής, συνθέτης – στιχουργός – ερμηνευτής.

Πέμπτη 15 Μαρτίου – Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας Μακρακώμης με το έργο «Τα κόκκινα φανάρια» του Αλέκου Γαλανού.

Παρασκευή 16 Μαρτίου – Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού και Επιστημονικού Συλλόγου Χαλανδρίου «ΑΡΓΩ» με το έργο «Ο αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου.

Τιμητικό Αφιέρωμα στον εικαστικό Κώστα Τσόκλη. Ομιλητής: Θανάσης Λάλας, δημοσιογράφος – συγγραφέας – εικαστικός.

Σάββατο 17 Μαρτίου – Πειραματική Σκηνή Δημοτικού Θεάτρου Μυλοποτάμου με το έργο «Ανοιχτό Ζευγάρι, Σχεδόν Ορθάνοιχτο» των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε.

Κυριακή 18 Μαρτίου – Απονομή βραβείων – Τελετή Λήξης – Χαιρετισμοί και  πρόγραμμα με το Σύνολο Ελληνικής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας και τιμώμενο πρόσωπο τον συνθέτη και ερμηνευτή Μπάμπη Στόκα.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας ποιητής κ. Μαν. Στεργιόπουλος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:51