search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 06:00
MENU CLOSE

Θεοδωράκης: Πάμε λοιπόν να τα διερευνήσουμε όλα

08.03.2018 19:32
Θεοδωράκης: Πάμε λοιπόν να τα διερευνήσουμε όλα - Media
 
Την ανάγκη εθνικής στρατηγικής στα μεγάλα θέματα εξωτερικής, τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην αρχή της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τρεις υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. Ο επικεφαλής του Ποταμιού, επανέφερε την πρόταση που έχει καταθέσει από τον Δεκέμβριο του ’16 για τη δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην υλοποίηση της.
 
«Να κάνουμε ΟΛΟΙ μία προσπάθεια να διαχωρίσουμε τα μείζονα εξωτερικά θέματα από τις εσωτερικές πολιτικές συγκρούσεις» δήλωσε. Επέκρινε δε τον Αλέξη Τσίπρα που δεν μίλησε επί της ουσίας αλλά με εθνικιστικές κορώνες, όπως είπε, προσπάθησε να καλύψει το κενό που άφησε ο κύριος Καμμένος με την απουσία του. Και αναρωτήθηκε «είναι χειρότερο το «ευχαριστώ» του Σημίτη ή είναι χειρότερο το «ευχαριστώ» του Ντόναλντ Τραμπ στον Έλληνα πρωθυπουργό για την απλοχεριά στις αμυντικές δαπάνες; 2,4δισ δολάρια σας θυμίζω» είπε χαρακτηριστικά.
 
Στη συνέχεια τόνισε πως «οι αποσπασματικές κινήσεις στη σκακιέρα των εθνικών θεμάτων μπορεί να φτιάχνουν καριέρες και να εξυπηρετούν κομματικές σκοπιμότητες, αλλά δεν βοηθούν τον τόπο». Είπε λίγο μετά ότι οι ώριμοι αντίπαλοι αντιπαρατίθενται και συνυπάρχουν. Και ειδικά στα εθνικά θέματα, στα πατριωτικά θέματα, λέμε εμείς, αντιπαρατίθενται, αλλά τελικά συνεννοούνται. Ενώ πρόσθεσε ότι, οι αντίπαλοι στην πολιτική, όπως και στα αθλήματα πρέπει να ακολουθούν κανόνες αντιπαράθεσης. Η μπαχαλοποίηση της πολιτικής ζωής τρελαίνει τους πολίτες και τους οδηγεί στους ψεκασμένους και τους ακροδεξιούς.
 
Αναφορικά με την πρόταση για τη συγκρότηση προανακριτκής επιτροπής για τους κ.κ Κουρουμπλή, Ξανθό και Πολάκη, ο Σταύρος Θεοδωράκης κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να προστατεύσει τον Παναγιώτη Κουρουμπλή εξαιρώντας τον από τον έλεγχο και κάλεσε τον υπουργό να απαντήσει γιατί δεν έβγαλε δεύτερο δελτίο τιμών το 2015, επικρίνοντάς τον παράλληλα που χρησιμοποίησε τον λογαριασμό Twitter του Λιμενικού για την προσωπική του υπόθεση, καθώς έβαλε το Λιμενικό, όπως είπε, να παίρνει θέση σε μια πολιτική διαμάχη.
 
Κατήγγειλε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του σε ότι αφορά στα σκάνδαλα στον χώρο του φαρμάκου και της υγείας, καθώς όπως είπε, δεν αντιστάθηκε ποτέ και «δεν υποστηρίξατε ποτέ, έστω και φραστικά τη μείωση της σπατάλης και τον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης. Αντιθέτως κλείνατε συνεχώς το μάτι σε όλους αυτούς που μετείχαν στο πάρτι γιατρούς – στελέχη νοσοκομείων– εταιρίες, λέγοντας: «κανένας έλεγχος πουθενά», «καμία περικοπή πουθενά», δηλαδή: ζήτω η σπατάλη!». Και τόνισε «Δεν είστε αθώοι του αίματος. Σας βόλευε το καθεστώς, γιατί όλοι κέρδιζαν, κάποιοι χρήματα, κάποιοι ψήφους και κάποιοι και τα δύο. Μόνος χαμένος η δημόσια υγεία, τα ασφαλιστικά ταμεία και τελικά οι επόμενες γενιές που φορτώθηκαν τα χρέη».
 
Κάλεσε την κυβέρνηση να μην κρυφτεί πίσω από την παραγραφή και να πάει να κλείσει το έργο της προανακριτικής άρον άρον σε δυο τρεις συνεδριάσεις. Ζήτησε δε να έρθουν να καταθέσουν στη Βουλή οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες λέγοντας ότι «περιμένουμε λοιπόν απαντήσεις γιατί το χειρότερο όλων στην πολιτική είναι να υπάρχουν μόνο σκιές». Και επανέλαβε την πρόταση για πλήρη έρευνα για όλους και για όλα. «Πάμε λοιπόν να τα διερευνήσουμε όλα. Γιατί όσοι άσκησαν ή ασκούν εξουσία δεν είναι υπεράνω ελέγχου», είπε και κατέληξε «σε λίγο, αν συνεχίσουμε να πετάμε βαρελότα για προανακριτικές χωρίς να κάνουμε τίποτε ο κόσμος θα ακούει προανακριτική και θα ξεσπάει σε γέλια».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 04:28