search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:00
MENU CLOSE

Έτσι θα χάσετε 5 κιλά μέχρι το Πάσχα!

09.03.2018 07:34
Έτσι θα χάσετε 5 κιλά μέχρι το Πάσχα! - Media

Η νηστεία είναι μια πολύ καλή ευκαίρια να χάσετε βάρος και να μάθετε ταυτόχρονα να τρώτε πιο υγιεινά.

Η δίαιτα που ακολουθεί σας υπόσχεται ότι θα χάσετε γύρω στα 5 κιλά μέσα στις 40 μέρες της νηστείας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να την τηρήσετε ευλαβικά.

Παρακάτω θα δείτε όλα τα εναλλακτικά πρωινά, μεσημεριανά και βραδινά που μπορείτε να τρώτε αυτές τις 40 μέρες και που θα σας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο σας.

Πρωινό

Για πρωινό μπορείτε να τρώτε 1 φλ. γάλα σόγιας, 1-2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης με μέλι ή μαρμελάδα και ένα ποτήρι φυσικό χυμό φρούτων ή λαχανικών. Εναλλακτικά φάτε μια φρουτοσαλάτα και μερικά αμύγδαλα ή φουντούκια ή νιφάδες βρώμης με ξερά φρούτα ή ένα φλιτζάνι γάλα σόγιας με δημητριακά και έναν φυσικό χυμό φρούτων ή λαχανικών.

Μεσημεριανό

Για μεσημέρι μπορείτε να φάτε μια σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια ή φακές, καρότο, σέλινο, κρεμμύδι, πιπεριά και ελαιόλαδο. Εναλλακτικά φάτε μια μερίδα σπανακόρυζο και μια σαλάτα με πράσινα λαχανικά. Μια άλλη μέρα μπορείτε να φάτε μια μερίδα ριζότο με γαρίδες και μια σαλάτα με μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης. Εναλλακτικά φάτε μια μερίδα ρύζι καστανό με μανιτάρια και μια σαλάτα με πράσινα λαχανικά. Το Σάββατο ρίξτε το λίγο έξω τρώγοντας μια μερίδα καραβίδες ψητές και 2 ψητές πατάτες και την Κυριακή προτιμήστε πένες με λαχανικά και σάλτσα πέστο.

Το πιο σημαντικό από όλα είναι να τηρείτε τις μερίδες και να μην το παρακάνετε στο θέμα των ποσοτήτων.

Βραδινό

Το βράδυ φάτε μια μερίδα σουπιές γιουβέτσι με κριθαράκι. Εναλλακτικά φάτε μια μερίδα ντολμαδάκια και μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης. Μια άλλη μέρα φάτε μια μερίδα πένες με μπρόκολο και την επόμενη σούπα λαχανικών. Εναλλακτικά φάτε μια μερίδα ζυμαρικά με μανιτάρια και μια σαλάτα εποχής. Το Σάββατο φάτε δύο κομμάτια πίτσα με λαχανικά και σάλτσα ντομάτας και την Κυριακή ψητά μανιτάρια, ψητές πατάτες και λαχανικά ψητά της επιλογής σας.

Σνακ

Αν πεινάσετε στη διάρκεια της ημέρας μπορείτε να φάτε λίγο χαλβά, 2 μικρά μουστοκούλουρα, ένα παστέλι, 1 μικρό σταφιδόψωμο, 3 μικρά κουλουράκια κανέλας ή ένα φρούτο.

Πηγή: spirossoulis.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:59