search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:41
MENU CLOSE

ΝΔ για Novartis: Ζητά έρευνα ουσίας και προστατευόμενους μάρτυρες

09.03.2018 15:24
Πηγές ΝΔ: Ο Τσίπρας δεν αποδοκιμάζει τον Πολάκη γιατί είναι ένα και το αυτό - Media

 

«Αν δεν υπάρχει δημόσια δέσμευση της κυβερνητικής πλειοψηφίας ότι θα έρθουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες, δεν υπάρχει λόγος να είμαστε εδώ», ανέφερε βουλευτής της ΝΔ μέλος της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Βουλευτές της ΝΔ μέλη της προανακριτικής, άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησής τους και κατηγορούσαν την κυβερνητική πλειοψηφία για μεθοδεύσεις, εκτιμώντας ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να βγάλει αναρμόδια την επιτροπή.

Ενστάσεις προβάλλουν οι βουλευτές της ΝΔ στο ενδεχόμενο να κληθούν άμεσα σε εξέταση τα 10 αναφερόμενα πολιτικά πρόσωπα και επισημαίνουν ότι δεν μπορεί τα πολιτικά πρόσωπα να προηγηθούν των μαρτύρων, διότι αντιστρέφεται η δικονομία αν δεν προηγηθούν οι “κατήγοροι”.

Η ΝΔ κατηγορεί επίσης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ότι παρακάμπτοντας το αδίκημα της απιστίας (σ.σ. δεν είναι στην ύλη της προανακριτικής), παρακάμπτεται και η πυρήνας της υπόθεσης που πρέπει να ερευνηθεί.

Η βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη σημερινή συνεδρίαση, συνέπλευσαν με τη ΔΗΣΥ στην ανάγκη να προσέλθει ο Ευάγγελος Βενιζέλος την προσεχή Τρίτη στην ειδική επιτροπή για να αναπτύξει αυτοπροσώπως τις ενστάσεις του.

Εξάλλου στην επιτροπή έχει διαβιβαστεί επιστολή-αίτημα του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος ζητεί να λάβει γνώση του εγγράφου βάσει του οποίου υπήχθησαν σε καθεστώς προστασίας οι τρεις μάρτυρες.

Λαζαρίδης: Άπλετο φως στο σκοτάδι που θέλει η παρέα των Τσίπρα – Καμμένου

Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για προανακριτική Επιτροπή είναι μια ξεκάθαρη θέση ότι πρέπει να υπάρξει έλεγχος για τα πεπραγμένα όλων των Κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, τόνισε ο Μακάριος Λαζαρίδης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ.

«Θέλαμε», είπε ο σύμβουλος επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, «να αναδείξουμε τις ευθύνες που έχει η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Κυβέρνηση δεν το δέχθηκε. Πρέπει να υπάρξει και άλλη προανακριτική για να πέσει άπλετο φως στο σκοτάδι που θέλει αυτή η Κυβέρνηση».

«Εμείς», πρόσθεσε, «είμαστε το κόμμα που είπαμε από την πρώτη στιγμή όλοι και όλα στο φως. Μέχρι τώρα έχουμε ψηφίσει όλες τις προτάσεις για προανακριτικές επιτροπές σε αντίθεση με την Κυβέρνηση. Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

«Από την πρώτη στιγμή», ξεκαθάρισε «η Νέα Δημοκρατία διεμήνυσε σε όλους τους τόνους ότι η υπόθεση Novartis είναι ένα σκάνδαλο. Αλλά παγκόσμιο σκάνδαλο. Έχει να κάνει με τους γιατρούς και τις συνταγογραφήσεις που στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχουν αυξηθεί».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Λαζαρίδης τόνισε: «Ο κ. Τζανακόπουλος πήγε στον ‘Αρειο Πάγο ως μη όφειλε και την ίδια ημέρα είχαμε δηλώσεις από τον κ. Παπαγγελόπουλο ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από την Μεταπολίτευση και μετά. Η Κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο για να διχάσει και να πολώνει. Την επιτροπή θα την κλείσουν γρήγορα χωρίς αποτέλεσμα. Προσπαθούν να βγάλουν τη δική τους περίοδο για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη». «Εμείς», συνέχισε ο κ. Λαζαρίδης, «ζητήσαμε να φτάσει η προανακριτική μέχρι το τέλος για τα πολιτικά πρόσωπα. Αυτό θέλουν και οι πολίτες. Δεν έχουμε να κρύψουμε κάτι. Όλα στο φως».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:41