search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:57
MENU CLOSE

Σε φόβους για… σεισμό αποδίδει η γαλλική πρεσβεία το e-mail στους Γάλλους υπηκόους στην Ελλάδα

09.03.2018 16:48
Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα: Θέλουμε δίκαιες, έντιμες και ειρηνικές λύσεις σε όλα τα εκκρεμή ζητήματα - Media

 

Την άμεση αντίδραση της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα προκάλεσε η δημοσιοποίηση e-mail του προξενείου της χώρας που απευθυνόταν στους Γάλλους υπηκόους στην Ελλάδα και τους ενημέρωνε για το τι πρέπει να πράξουν σε περίπτωση «μεγάλης κρίσης».

Η πρεσβεία, σε επίσημη ανακοίνωσή της αναφέρει ότι το συγκεκριμένο μήνυμα έχει διοικητικό χαρακτήρα και αφορά σε «χώρες που παρουσιάζουν μεγάλο σεισμικό κίνδυνο ή είναι ευάλωτες σε σημαντικές φυσικές καταστροφές».

Συγκεκριμένα, η γαλλική πρεσβεία ανέφερε τα εξής:

«Μία από τις ουσιαστικές αποστολές του γαλλικού διπλωματικού δικτύου είναι η προστασία των συμπολιτών μας στο εξωτερικό.

Σ’αυτό το πλαίσιο, οι πρεσβείες της Γαλλίας σε όλες τις χώρες του κόσμου υποχρεούνται να λαμβάνουν μέτρα προστασίας και προειδοποίησης της γαλλικής κοινότητας που είτε κατοικεί είτε ταξιδεύει στην Ελλάδα.
 
Αυτό συμβαίνει στις χώρες που παρουσιάζουν μεγάλο σεισμικό κίνδυνο ή είναι ευάλωτες σε σημαντικές φυσικές καταστροφές.
 
Για του Γάλλους ταξιδιώτες, ένα από αυτά τα μέτρα είναι η δημιουργία από το Υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών μιας πλατφόρμας εγγραφής στην οποίαν ενθαρρύνονται να αναγράφουν τα στοιχεία τους όταν μετακινούνται εκτός Γαλλίας.
 
Για την γαλλική κοινότητα που κατοικεί στην Ελλάδα, ένα άλλο μέτρο είναι η δημιουργία ενός δικτύου συνομιλητών μεταξύ των μελών της γαλλικής κοινότητας και η εγγραφή των κατοίκων στην ενημερωτική πλατφόρμα του προξενείου.
 
Στην Ελλάδα, όπως όλες οι πρεσβείες, η πρεσβεία της Γαλλίας κινητοποιείται για την ασφάλεια των Γάλλων υπηκόων. ΄Εχει ήδη δημιουργήσει εδώ και πολλά χρόνια ένα δίκτυο υπευθύνων ανά γεωγραφικό τομέα.
 
Έγινε αντιληπτό ότι το δίκτυο έπρεπε να γίνει περισσότερο γνωστό στους Γάλλους υπηκόους σε μια χώρα με σημαντικούς φυσικούς κινδύνους, όπως οι σεισμοί και οι πυρκαγιές.
 
Απεφασίσθη λοιπόν να σταλεί ένα μήνυμα, το οποίο δεν έχει τον χαρακτήρα συναγερμού, προς ενημέρωση της γαλλικής κοινότητας σχετικά με την ύπαρξη δυνατότητας εγγραφής και σχετικά με τη λειτουργία του συστήματός μας.
 
Το εν λόγω μήνυμα, που δεν προοριζόταν για δημοσιοποίηση, απευθύνεται λοιπόν με τον συνήθη τρόπο στα μέλη της γαλλικής κοινότητας. Έχει διοικητικό χαρακτήρα, ανταποκρίνεται σε ένα σύνηθες διάβημα όλων των γαλλικών προξενείων στο εξωτερικό και δεν έχει καθόλου στοιχεία συναγερμού ή επικαιρότητας».
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:55