search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:17
MENU CLOSE

Αυτά είναι τα funds δίπλα στον Γιαννακόπουλο

09.03.2018 17:54
Αυτά είναι τα funds δίπλα στον Γιαννακόπουλο - Media

 

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποκάλυψε το πλάνο του για το ΟΑΚΑ και την ΠΑΕ, αλλά και τους «συμπαίκτες» του.

Όπως έγινε γνωστό από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλου, τα τρία οικονομικά funds που είναι στο πλευρό του για το ΟΑΚΑ, αλλά και την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ώστε να προχωρήσει το πρότζεκτ που έχει στο μυαλό του ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ είναι τα παρακάτω: Redstone, Bluerock και AECOM.

Μαζί με αυτούς του «συμπαίκτες» ο κ. Γιαννακόπουλος έχει κάνει την πρότασή του στην κυβέρνηση για το ΟΑΚΑ και σε περίπτωση που η απάντηση είναι θετική, θα αποκτήσει και το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ, προκειμένου η ομάδα να γυρίσει μια και καλή σελίδα.

Ποια είναι, όμως, τα συγκεκριμένα οικονομικά funds, με τα οποία συνεργάζεται ο Γιαννακόπουλος για το φιλόδοξο πρότζεκτ που έχει;

ΑΕCOM: Παγκόσμιος κολοσσός με συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και συμμετοχή σε μεγάλα γήπεδα

Πρόκειται για πασίγνωστη παγκοσμίου φήμης επενδυτική εταιρεία κατασκευών, με ειδίκευση, επίσης, στα προηγμένα συστήματα ενέργειας και περιβάλλοντος στα έργα της. Έχει γραφεία σε ΗΠΑ, Αγγλία, Μόσχα, Χονγκ Κονγκ, Αμπου Ντάμπι, αλλά και Αυστραλία. Πρόκειται για παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών που σχεδιάζει, χτίζει, χρηματοδοτεί και φυσικά συμβουλεύει. Ιδρύθηκε το 1990. Η AECOM έχει πελάτες σε 150 χώρες και έχει συμμετάσχει σε πολύ σημαντικά σχέδια, όπως το «Barclays Center», το γήπεδο των Μπρούκλιν Νετς του ΝΒΑ, αλλά κα το «ΑΤ&Τ Stadium» στο Τέξας που φιλοξενεί αγώνες του NFL, ενώ εκεί έχει διεξαχθεί και All Star Game του ΝΒΑ.

Εγινε γνωστή στο ελληνικό κοινό για την 5αετή συμμετοχή της στην κατασκευή της γέφυρας Ρίο – Αντίριο, ενώ συνεργάζεται με την κυβέρνηση για την Ιονία Οδό, μεγάλους δρόμους σε Τρίκαλα, Καρδίτσα, Καλαμπάκα και συνεργάτης την Ελλάδα είναι η ΟΜΕΚ, η οποία έχει κάνει πολλα έργα σε Μετρό, εθνικές οδούς.

Η AECOM έχει αναλάβει, επίσης, πολύ μεγάλα έργα, όπως το Etihad Towers στο Αμπου Ντάμπι, έργα στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, ενώ είχε το management service στο freedom tower στη Νεα Υόρκη, τον μεγαλύτερο ουρανοξύστη των ΗΠΑ. Πρόκειται για fund – κολοσσό, με πάρα πολλά και σημαντικά έργα.

To 2017 είχε έσοδα ύψους 18,7 δισεκατομμυρίων δολλαρίων, ενώ πήρε τον χαρακτηρισμό από το περιοδικό fortune, ως «η πιο θαυμαστή εταιρεία του κόσμου» για 4η χρονιά.

Redstone: Επενδυτική εταιρεία με ειδικότητα στο sports bussines και τις κατασκευές

Η Redstone είναι μια εταιρεία που ειδικεύεται στις αθλητικές επενδύσεις και τις συμβουλές.Διαθέτει γραφεία στο Λονδίνο, τη Βαλένθια, την Ρώμη και το Μιλάνο και ιδρύθηκε το 2015. Έχει μεγάλη εμπειρία στη F1, ενώ πρόσφατα μπήκε στον χώρο του ποδοσφαίρου. Αμερικανική εταιρία είχε αναθέσει στην Redstone τη σύνταξη πρότασης για την κατασκευή γηπέδου, αλλά και στην αγορά της Βαλένθια.

Η Redstone έδωσε 60 εκατομμύρια στην Εσπανιόλ, ενώ βρήκε το fund για επένδυση 45 εκατομμυρίων στην Μαρσέιγ. Eίχε, επίσης, μπει στον διαγωνισμό για τη Μίλαν, με προσφορά 580 εκατ. ευρώ, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τους Κινέζους. Εχει, επίσης, σημαντικές επενδύσεις σε κατασκευές αθλητικών εγκαταστάσεων και όχι μόνο. Προσφάτως, η Redstone μπήκε δυναμικά στον χώρο του ΝΒΑ.

Οπως αναφέρει η εταιρεία: “Μπορούμε να προσφέρουμε μετοχές και χρέη και είμαστε ευέλικτοι όσον αφορά την τοποθεσία και τον τύπο των επενδύσεων, τις ομάδες, τα στάδια, τα μέσα ενημέρωσης, τις εξελίξεις, τα πρωταθλήματα. Αναπτύξαμε μια προσέγγιση στις επενδύσεις στον αθλητισμό, η οποία είναι αυστηρή, καθοδηγούμενη από δεδομένα και πρακτική. Αυτή η προσέγγιση βοήθησε στην ολοκλήρωση αθλητικών συναλλαγών άνω των 1,5 δισ. Ευρώ τα τελευταία τρία χρόνια”.

Bluerock: Μεγάλη εμπειρία σε events και γηπεδικές εγκαταστάσεις

Με έδρα την Αγγλία, η bluerock είναι εταιεία η οποία ειδικεύεται στα αθλητικά events και στις γηπεδικές εγκασταστάσεις. Έχει συμμετάσχει σε μεγάλα πλάνα για την αναβάθμιση γηπέδων και σταδίων όπως το Μαρακανά, το Γουέμπλει, ενώ έχει συμμετοχή σε Μουντιάλ, Τσάμπιονς Λιγκ και Euro.

Η Bluerock αναλαμβάνει σχεδιασμό γηπέδων και είχε συμμετοχή στο Ντραγκάο, το γήπεδο της Μπεσίκτας, αλλά και την VTB Arena στη Μόσχα. Επί της ουσίας, πρόκειται για επενδυτική εταιρεία στις γηπεδικές εγκαταστάσεις.

Πηγή: Sport-fm

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:17