search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:05
MENU CLOSE

Κολομβία: Οι αρχές κατέσχεσαν 1,6 τόνο κοκαΐνης κρυμμένης σε εμπορευματοκιβώτιο

10.03.2018 07:26
Κολομβία: Οι αρχές κατέσχεσαν 1,6 τόνο κοκαΐνης κρυμμένης σε εμπορευματοκιβώτιο - Media

 

 Πάνω από ενάμιση τόνο κοκαΐνης, κρυμμένης μέσα σε φορτίο με μπανάνες που είχε προορισμό την Αμβέρσα του Βελγίου, κατέσχεσαν οι αρχές λίγο πριν από την αναχώρησή του, στο λιμάνι Σάντα Μάρτα, στις ακτές της Κολομβίας στην Καραϊβική Θάλασσα (βορειοανατολικά), ανακοίνωσε η αστυνομία.

Στελέχη της «διεύθυνσης δίωξης ναρκωτικών» της αστυνομίας, «κατά τη διάρκεια ελέγχων στο λιμάνι της Σάντα Μάρτα, προχώρησαν στην κατάσχεση 1.626 κιλών υδροχλωρικής κοκαΐνης, που βρισκόταν στο εσωτερικό ενός φορτίου με φρούτα που είχε προορισμό την Αμβέρσα, στο Βέλγιο», ανέφερε ανακοίνωση της αστυνομίας.

Τα ναρκωτικά βρέθηκαν μέσα σε σφραγισμένο εμπορευματοκιβώτιο, που περιείχε «1.627 πακέτα (…) πράσινου χρώματος, στρατηγικά τοποθετημένα κατά τρόπο ώστε να περνούν απαρατήρητα», συνολικού βάρους 1.626 κιλών, διευκρίνισε η αστυνομία, η οποία διενεργεί έρευνα για να εξακριβώσει την προέλευση της κοκαΐνης και το σε ποια συμμορία ανήκε.

Η κοκαΐνη που κατασχέθηκε θα είχε κατ’ εκτίμηση αξία περίπου 89 εκατομμυρίων δολαρίων (72 εκατ. ευρώ) στην ευρωπαϊκή αγορά.

Από την αρχή της χρονιάς, στις ακτές της Κολομβίας στην Καραϊβική έχουν κατασχεθεί 10,4 τόνοι κοκαΐνης από τις αρχές, συμπεριλαμβανομένου 1,8 τόνου στο λιμάνι της πόλης Σάντα Μάρτα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Την Τρίτη, το υπουργείο Άμυνας της Κολομβίας ανακοίνωσε την κατάσχεση 5,2 τόνων κοκαΐνης που ανήκε στην Clan del Golfo, την ισχυρότερη συμμορία που διακινεί ναρκωτικά στην Κολομβία, στην Ουραμπά, στα σύνορα με τον Παναμά. Την κατάσχεση έκανε το Πολεμικό Ναυτικό με την υποστήριξη της αστυνομίας, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.

Μέσα στα τελευταία τρία χρόνια οι αρχές της Κολομβίας έχουν κατασχέσει πάνω από 200 τόνους κοκαΐνης, εκτιμώμενης αξίας έξι και πλέον δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Κολομβία κατατάσσεται στην πρώτη θέση παγκοσμίως στην παραγωγή φύλλων κόκας -της βάσης της κοκαΐνης- με 1.460.000 στρέμματα καλλιεργειών, και επίσης στην παραγωγή του συγκεκριμένου ναρκωτικού, με 886 τόνους το 2016, κατά τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία του ΟΗΕ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:04