search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:20
MENU CLOSE

Θεοδωράκης: Ούτε εγώ, ούτε η Φώφη είμαστε ρεζέρβες του Τσίπρα

10.03.2018 09:50
Επιστρέφει στα media ο Σταύρος Θεοδωράκης;  - Media

 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Τα Νέα Σαββατοκύριακο”, με αφορμή τη συνάντηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την ερχόμενη Δευτέρα, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι με τον κ.Τσίπρα «είμαστε αντίπαλοι αλλά εγώ τουλάχιστον ξέρω να τηρώ τους κανόνες και τα όρια της αντιπαράθεσης». Η συνάντηση ως γνωστόν γίνεται με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού κι αφορά στη πρόταση νόμου που έχει κατέθεσει από το Δεκέμβριο του 2016 το Ποτάμι για σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, ώστε η χώρα να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τονίζει ότι πρέπει «να αφήσουμε τα μεγάλα εθνικά θέματα έξω από τους καθημερινούς εμφυλίους. Οι ώριμοι αντίπαλοι αντιπαρατίθενται και συνυπάρχουν. Και ειδικά στα πατριωτικά θέματα αντιπαρατίθενται, αλλά τελικά συνεννοούνται», ενώ συμπληρώνει ότι «πρέπει όλοι να διαχωρίσουμε τα μείζονα εξωτερικά θέματα από τις εσωτερικές πολιτικές συγκρούσεις».

Για το αν θα μπορούσε το Κίνημα Αλλαγής να «συμπορευτεί» με τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι, τόσο ο ίδιος, όσο και η Φώφη Γεννηματά δεν είναι ρεζέρβες του Αλέξη Τσίπρα και δεν τους ενδιαφέρει να αντικαταστήσουν στην κυβέρνηση τον Πάνο Καμμένο.

Εκτίμησε μάλιστα ότι «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα πάνε μέχρι τέλους μαζί με συγκολλητική ουσία τον λαϊκισμό». Ο επικεφαλής του Ποταμιού επισημαίνει ότι «αν δεν ταράξουμε τα νερά και δεν συγκρουστούμε ξεκάθαρα με τα λάθη του παρελθόντος, ο κόσμος θα συνεχίσει να δελεάζεται από τους ακραίους».

Ενόψει του ιδρυτικού Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, το επόμενο Σαββατοκύριακο, ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογραμμίζει ότι «οι πολίτες περιμένουν μια σύγχρονη πρόταση, όχι μια ξαναζεσταμένη σούπα» και όλοι μαζί «κεντροαριστεροί, φιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες, οικολόγοι θα φτιάξουμε μια πολιτική πρόταση που θα ξαφνιάσει, θα γοητεύσει και θα δώσει λύσεις», ενώ επισημαίνει ότι, όλες οι πολιτικές αποφάσεις στο Κίνημα Αλλαγής μέχρι σήμερα είναι ομόφωνες.

Σχολιάζοντας τη διαδικασία επιλογής των συνέδρων ο Σταύρος Θεοδωράκης τονίζει ότι «από τον Δεκέμβριο υποστήριζα ότι στο ιδρυτικό συνέδριο πρέπει να εκπροσωπηθούν οι πραγματικές δυνάμεις του χώρου, χωρίς αποκλεισμούς». «Τους θέλουμε όλους στο συνέδριο και όχι κομματικά κουκιά και το ίδιο πρέπει να γίνει και στην Κεντρική Επιτροπή», λέει.

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:20