27/10/2020 23:42:07

Στρατηγός Ζιαζιάς: Η Τουρκία εκβιάζει τη διεθνή κοινότητα – Δεν ήταν τυχαίο το επεισόδιο με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς (Video)

Στρατηγός Ζιαζιάς: Η Τουρκία εκβιάζει τη διεθνή κοινότητα – Δεν ήταν τυχαίο το επεισόδιο με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς (Video) - Media

 

«Να είμαστε ψύχραιμοι και όλα καλά θα πάνε», επισήμανε ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, Κωνσταντίνος Ζιαζιάς αναφερόμενος στην κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. 

«Μην μιζεριάζουμε αν είναι όμηροι, αν είναι αιχμάλωτοι, αν είναι συλληφθέντες. Ομηρος ή αιχμάλωτος δεν αλλάζει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και δοκιμάζονται αυτήν τη στιγμή. Το θέμα μας είναι ότι πρέπει να ενισχύσουμε την αποτρεπτική μας δύναμη. Πρέπει η αποτρεπτική μας δύναμη να είναι αξιόπιστη. Ό,τι λέμε να το εννοούμε», επισήμανε ο Στρατηγός σημειώνοντας ότι ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε τη σύγκρουση είναι να εγκαταλείψουμε το αφήγημα της «ελληνοτουρκικής προσέγγισης» χωρίς να εγκαταλείψουμε ωστόσο την προσπάθεια συνεννόησης με τη χώρα.

Στο ερώτημα πώς θα επιλυθεί το θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ απάντησε: «Δεν έχουμε άλλη επιλογή από τις ενέργειες του υπουργείου Εξωτερικών, αυτήν τη στιγμή».

Δεν ήταν τυχαίο ο περιστατικό, είπε ο Κωνσταντίνος Ζιαζιάς και εκτίμησε ότι «οι Τούρκοι εκβιάζουν όχι μόνο τη χώρα μας, εκβιάζουν τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και ποιος ο λόγος που κάνουν αυτήν την εκβίαση στη διεθνή κοινότητα; Για έναν και μόνο λόγο. Διότι δεν θέλουν να δημιουργηθεί στο υπογάστριό της κουρδικό κράτος».

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.