search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:35
MENU CLOSE

Κυπριακή αντι-Navtex σε απάντηση της τουρκικής

10.03.2018 11:31
Νέα NAVTEX από Τουρκία: Στέλνει το Barbaros στην κυπριακή ΑΟΖ - Media

 

Με ψυχραιμία αντιμετωπίζει η Κυπριακή Δημοκρατία την έκδοση νέας τουρκικής NΟΤΑΜ, με την οποία η Άγκυρα δεσμεύει τεράστια περιοχή εντός του FIR Λευκωσίας για τη διενέργεια άσκησης από τις 11-18 Μαρτίου και από τις 22-29 Μαρτίου.

Στο μεταξύ, τίθεται από το βράδυ του Σαββάτου σε ισχύ η κυπριακή Navtex που δεσμεύει περιοχή εντός του τεμαχίου «10» και που αφορά τις έρευνες της ExxonMobil στο συγκεκριμένο τεμάχιο, εν αναμονή της έλευσης στην κυπριακή ΑΟΖ των δύο ερευνητικών πλοίων για λογαριασμό της εταιρείας.

Στο μεταξύ, μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, τα δυο ερευνητικά σκάφη που εκμίσθωσε η ExxonMobiL δεν είχαν ξεκινήσει για την Κύπρο.

Το «Ocean Investigator» παρέμενε δεμένο στο λιμάνι του Λαυρίου και το «Med Surveyor» έπλεε ανοικτά της Χάιφα, πραγματοποιώντας έρευνες στην ισραηλινή ΑΟΖ.

Στον χάρτη με τον αριθμό 3 είναι σημειωμένη η περιοχή που δέσμευσε η Κυπριακή Δημοκρατία για περιβαλλοντικές έρευνες σε σχέση με τις επικείμενες ενέργειες της ExxonMobil στο τεμάχιο «10».

Πηγή: philenews

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:32