search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 14:32
MENU CLOSE

Στο στόχαστρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων η Τουρκία

10.03.2018 13:44
Στο στόχαστρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων η Τουρκία - Media

 

Yψηλόβαθμος αξιωματούχος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) τόνισε σήμερα, ότι η πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία έναντι των γειτονικών αραβικών χωρών δεν είναι συνετή, ενώ συμβούλευσε την Άγκυρα να σεβαστεί την κυριαρχία τους.

Οι σχέσεις μεταξύ των ΗΑΕ και της Τουρκίας επιδεινώθηκαν με δεδομένη την υποστήριξη της Άγκυρας στο Κατάρ, μετά την επιβολή των κυρώσεων από την Σαουδική Αραβία, τα ΗΑΕ, το Μπαχρέιν και την Αίγυπτο κατά της Ντόχας, το 2017.

Οι κυρώσεις αυτές, επιβλήθηκαν για την υποστήριξη που παρέχει το Κατάρ σε ισλαμιστικές οργανώσεις, ενώ ο ισχυρισμός αυτός, απορρίπτεται από το Κατάρ.

“Δεν είναι μυστικό ότι οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και των Αράβων δεν βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο τους,” έγραψε σε ανάρτησή στο Twitter, ο αρμόδιος υπουργός των ΗΑΕ για Διεθνή Θέματα, Ανουάρ Γκαργκάς.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 14:28