search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:47
MENU CLOSE

Περί ηλιθίων τινών

09.12.2011 02:31
Περί ηλιθίων τινών - Media

Υπάρχουν ενδιαφέρουσες ποικιλίες ηλιθίων, που δίνουν τα ρέστα τους προκειμένου να μην περάσουν απαρατήρητοι. Η πιο θλιβερή περίπτωση είναι αυτοί που θεωρούν τους εαυτούς τους ξύπνιους μέσα από την κομματική τους ταυτότητα.

ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ

Υπάρχουν ενδιαφέρουσες ποικιλίες ηλιθίων, που δίνουν τα ρέστα τους προκειμένου να μην περάσουν απαρατήρητοι. Η πιο θλιβερή περίπτωση είναι αυτοί που θεωρούν τους εαυτούς τους ξύπνιους μέσα από την κομματική τους ταυτότητα. Αυτό και μόνο συνιστά την υπέρτατη ηλιθιότητα και αποκτά «διεθνιστικές» διαστάσεις κρετινισμού. Πρόκειται για γκασμάδες κανονικούς, ανθρώπους συμπλεγματικούς με ελάχιστη αυτοεκτίμηση και αυτοσεβασμό, που σχηματίζουν μια πλαστή ταυτότητα στις διάφορες πρόθυμες κομματικές παρατάξεις που στρατολογούν θύματα. Εις αντιστάθμισμα ο κομματικός μηχανισμός μετατρέπει τον εγνωσμένης ηλιθιότητας πιστό της σε μέγα αναλυτή, σε άνθρωπο που για όλα έχει εύκαιρη μια απάντηση «επιστημονική», σοσιαλιστικού συνήθως περιεχομένου. Από το αν υπάρχει Θεός έως το χρέος της χώρας, ο ηλίθιος έχει τη λύση στο τσεπάκι του και καγχάζει αγέρωχος. Βασικό χαρακτηριστικό τού ηλίθιου είναι ότι δεν δέχεται και προφανώς δεν ακούει την άλλη άποψη, γιατί ως δογματικός ξέρει την εξ αποκαλύψεως κομματική αλήθεια. Ένα ακόμα προσόν του ηλιθίου είναι ότι δεν κουράζεται ποτέ. Αμετακίνητος σαν τούβλο, κανονικός κρετίνος, δεν έχει αμφιβολίες. Πιστεύει ότι είναι εκλεκτός από ταξική επιφοίτηση. Ολοκληρωτικός, φασίστας ως το μεδούλι, αγωνίζεται να επιβάλει τη δικτατορία της ηλιθιότητάς του.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:47