search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:09
MENU CLOSE

Χίλαρι Κλίντον: Η κυβέρνηση Τραμπ δεν βλέπει τον «διπλωματικό κίνδυνο» στις συνομιλίες με τη Β. Κορέα

11.03.2018 06:15
Χίλαρι Κλίντον: Η κυβέρνηση Τραμπ δεν βλέπει τον «διπλωματικό κίνδυνο» στις συνομιλίες με τη Β. Κορέα - Media

 

Η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ «δεν βλέπει τον κίνδυνο» στις συζητήσεις που ετοιμάζεται να αρχίσει με το καθεστώς της Βόρειας Κορέας, υποστήριξε η ατυχήσασα υποψήφια των δημοκρατικών στις εκλογές του 2016 και πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον.

«Αν θες να συζητήσεις με τον Κιμ Γιονγκ Ουν για τα πυρηνικά του όπλα, χρειάζεσαι έμπειρους διπλωμάτες», που σήμερα δεν διαθέτουν οι ΗΠΑ, δήλωσε η Κλίντον στην ολλανδική εφημερίδα Algemeen Dagblad.

Απαιτούνται «άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τους φακέλους και ξέρουν πώς να αποκρυπτογραφήσουν τους Βορειοκορεάτες και τη φρασεολογία τους», πρόσθεσε η Κλίντον στη συνέντευξη αυτή, που δημοσιεύθηκε στο φύλλο της εφημερίδας που κυκλοφόρησε το Σάββατο.

Αλλά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχασε πολλούς διπλωμάτες μετά την έλευση στην εξουσία του Τραμπ και δεν απομένουν αρκετοί ικανοί να διαπραγματευθούν με την Πιονγκγιάνγκ: «δεν μπορείς να έχεις διπλωματία χωρίς διπλωμάτες», τόνισε η Κλίντον και υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση Τραμπ δεν αναγνωρίζει τον κίνδυνο».

Η Κλίντον παραχώρησε τη συνέντευξη κατά τη διάρκεια ταξιδιού της στην Ολλανδία για να εκφωνήσει ομιλία για τη διεθνή κατάσταση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:09