search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:15
MENU CLOSE

Την Τρίτη η κηδεία του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Μαμμωνά.

11.03.2018 09:03
Την Τρίτη η κηδεία του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Μαμμωνά. - Media

 

Ο Νίκος Μαμμωνάς απεβίωσε χθες σε ηλικία 84 ετών στην Αθήνα.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον ιερό Ναό Αγ. Αχιλλείου Λάρισας την Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018.

Το βιογραφικό του 

Ο Νίκος Μαμμωνάς γεννήθηκε στη Λάρισα το 1934. Ο πατέρας του, απόγονος της ιστορικής οικογένειας Μαμμωνά από τη Μονεμβασιά, γεωπόνος στο επάγγελμα, παντρεύτηκε τη Βασιλική (Κούλα) Οικονόμου με καταγωγή από τη Ραψάνη, στην οποία ο Νίκος θα περάσει μεγάλα διαστήματα της παιδικής του ηλικίας.

Σπούδασε στη Νομική του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη και σύντομα ασχολήθηκε με τα κοινά. Ήταν η εποχή του Κυπριακού ζητήματος και με το σύλλογο Φοιτητών Θεσσαλίας του Πανεπιστημίου πρωτοστάτησε στις διαδηλώσεις του Ελληνικού Λαού για την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.

Την ίδια εποχή θα ενταχθεί στην Ένωση Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου ως νεολαίος αρχικά. Μετά την αποφοίτησή του από τη Νομική θα δικηγορήσει στη Λάρισα (και θα ασκήσει αυτό το επάγγελμα για τα επόμενα 42 χρόνια) ενώ είναι έτοιμος να πολιτευτεί με την Ένωση Κέντρου στις εκλογές του 1967 που όμως δε θα γίνουν ποτέ. Το 1967 παντρεύεται την Καλλιόπη Μαμμωνά (το γένος Στυλογιάννη, από την Καρδίτσα) και μαζί θα κάνουν δύο παιδιά: το Δημοσθένη (το 1970) και τη Βανέσσα (Βασιλική) το 1971.

Η Μεταπολίτευση το 1974 τον βρίσκει εκ νέου ενεργό πολιτικά. Είναι υποψήφιος στις εκλογές του 1974 με την Ένωση Κέντρου-Νέες Δυνάμεις, όπως και το 1977 όταν και είναι πρώτος επιλαχών.

Η σταδιακή διάλυση του Κέντρου θα τον οδηγήσει στη Νέα Δημοκρατία, με την οποία θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του 1981, του 1985, στις τρεις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις του 1989-1990 (όπου εξελέγη τρίτος σε σταυρούς προτίμησης Βουλευτής Λάρισας) καθώς και σε αυτές του 1993 και 1996. Το 1996 είναι και οι τελευταίες εκλογές στις οποίες θα λάβει μέρος. Καθόλη τη διάρκεια της ενασχόλησής του με τα κοινά, πολιτεύτηκε με γνώμονα την υπηρέτηση των συμφερόντων της Πατρίδας και του Ελληνισμού ενώ πρωταρχική του μέριμνα υπήρξε η ανάπτυξη του νομού Λάρισας και η ευημερία των πολιτών της.

Με πληροφορίες από larissanet.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:14