03/07/2020 00:55:56

Διαμαρτυρία με... μπατανόβουρτσες στο Πεδίο του Άρεως (Photos)

Διαμαρτυρία με... μπατανόβουρτσες στο Πεδίο του Άρεως (Photos) - Media
 
Συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως πραγματοποίησαν κάτοικοι της περιοχής διαμαρτυρόμενοι για την εικόνα εγκατάλειψης του πάρκου.
Το ραντεβού είχε δοθεί για τις 11:00 το πρωί στο Green Park και το κεντρικό σύνθημα ήταν «Σπάμε στη σιωπή-Φυλακή στους εμπόρους, φροντίδα στους χρήστες». Μάλιστα οι συγκεντρωμένοι σε μια συμβολική κίνηση έβαψαν το Green Park.
 
Οι κάτοικοι έχουν απευθυνθεί τόσο στην Περιφέρεια Αττικής όσο και στον Δήμο Αθηναίων και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη γνωστοποιώντας τους ότι οι έμποροι ναρκωτικών και τα θύματά τους έχουν καταλάβει έναν από τους ελάχιστους πνεύμονες πρασίνου της Αθήνας.
 
Η επιτροπή έχει διοργανώσει επίσης μεγάλη ημερίδα την 1η Απριλίου στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν η Περιφέρεια Αττική, ο Δήμος Αθηναίων, τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης και Υγείας και η ΕΛ.ΑΣ.
Παρούσα στην κινητοποίηση ήταν  και η Μιμή Ντενίση, η οποία μάλιστα δεν δίστασε να πάρει... μπατανόβουρτσα και να συμμετάσχει στην προσπάθεια καλλωπισμού του πάρκου.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης σημείωσε ότι «δεν υπάρχει καμία ανοχή πλέον για την απαράδεκτη εικόνα του Πεδίου του Άρεως. Ένας από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου και χώρου αναψυχής όχι μόνον του Δήμου της Αθήνας αλλά και του Λεκανοπεδίου, έχει μετατραπεί σε κλειστό γκέτο παρανομίας και εγκληματικότητας.
Η ευθύνη για αυτή την κατάσταση δεν είναι απρόσωπη. Αν η Περιφέρεια δεν μπορεί η δεν θέλει να ασκήσει τις αρμοδιότητες της και να αναλάβει τις ευθύνες της, ας επιστρέψει την αρμοδιότητα στο Δήμο, μαζί με τους απαραίτητους πόρους.
Η εγκληματική εγκατάλειψη του Πεδίου του Άρεως δικαιώνει με τον πιο εύγλωττο τρόπο την πάγια διεκδίκηση της ΚΕΔΕ για αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων προς την Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού, προκειμένου επιτέλους οι τοπικές κοινωνίες να αποφασίζουν οι ίδιες για το μέλλον του τόπου τους, χωρίς κηδεμόνες. Σήμερα από εδώ το κακοποιημένο Πεδίο του Άρεως, ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με τη φωνή των κατοίκων και λέμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!».
 
Πληροφορίες: kathimerini.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.