search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 23:49
MENU CLOSE

Διαμαρτυρία με… μπατανόβουρτσες στο Πεδίο του Άρεως (Photos)

11.03.2018 14:37
Διαμαρτυρία με... μπατανόβουρτσες στο Πεδίο του Άρεως (Photos) - Media
 
Συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως πραγματοποίησαν κάτοικοι της περιοχής διαμαρτυρόμενοι για την εικόνα εγκατάλειψης του πάρκου.
Το ραντεβού είχε δοθεί για τις 11:00 το πρωί στο Green Park και το κεντρικό σύνθημα ήταν «Σπάμε στη σιωπή-Φυλακή στους εμπόρους, φροντίδα στους χρήστες». Μάλιστα οι συγκεντρωμένοι σε μια συμβολική κίνηση έβαψαν το Green Park.
 
Οι κάτοικοι έχουν απευθυνθεί τόσο στην Περιφέρεια Αττικής όσο και στον Δήμο Αθηναίων και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη γνωστοποιώντας τους ότι οι έμποροι ναρκωτικών και τα θύματά τους έχουν καταλάβει έναν από τους ελάχιστους πνεύμονες πρασίνου της Αθήνας.
 
Η επιτροπή έχει διοργανώσει επίσης μεγάλη ημερίδα την 1η Απριλίου στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν η Περιφέρεια Αττική, ο Δήμος Αθηναίων, τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης και Υγείας και η ΕΛ.ΑΣ.
Παρούσα στην κινητοποίηση ήταν  και η Μιμή Ντενίση, η οποία μάλιστα δεν δίστασε να πάρει… μπατανόβουρτσα και να συμμετάσχει στην προσπάθεια καλλωπισμού του πάρκου.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης σημείωσε ότι «δεν υπάρχει καμία ανοχή πλέον για την απαράδεκτη εικόνα του Πεδίου του Άρεως. Ένας από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου και χώρου αναψυχής όχι μόνον του Δήμου της Αθήνας αλλά και του Λεκανοπεδίου, έχει μετατραπεί σε κλειστό γκέτο παρανομίας και εγκληματικότητας.
Η ευθύνη για αυτή την κατάσταση δεν είναι απρόσωπη. Αν η Περιφέρεια δεν μπορεί η δεν θέλει να ασκήσει τις αρμοδιότητες της και να αναλάβει τις ευθύνες της, ας επιστρέψει την αρμοδιότητα στο Δήμο, μαζί με τους απαραίτητους πόρους.
Η εγκληματική εγκατάλειψη του Πεδίου του Άρεως δικαιώνει με τον πιο εύγλωττο τρόπο την πάγια διεκδίκηση της ΚΕΔΕ για αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων προς την Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού, προκειμένου επιτέλους οι τοπικές κοινωνίες να αποφασίζουν οι ίδιες για το μέλλον του τόπου τους, χωρίς κηδεμόνες. Σήμερα από εδώ το κακοποιημένο Πεδίο του Άρεως, ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με τη φωνή των κατοίκων και λέμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!».
 
Πληροφορίες: kathimerini.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03