18/01/2020 16:17:03

Σκωτσέζικο ντους από Ρέγκλινγκ: «Ναι» σε αύξηση του κατώτατου μισθού - Επιμένει για περικοπή συντάξεων

Σκωτσέζικο ντους από Ρέγκλινγκ: «Ναι» σε αύξηση του κατώτατου μισθού - Επιμένει για περικοπή συντάξεων - Media

 

Ηχηρά μηνύματα για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας στέλνει, με συνέντευξή του, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ. 

Μιλώντας στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", ο επικεφαλής του ESM σημειώνει πως αν η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση του 2019 ακυρωθεί, τότε καταρρέουν όλα.

Όσον αφορά την πιστοληπτική γραμμή στήριξης, αναφέρει πως παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια στις αγορές, στους πολίτες και στους επενδυτές.

«Εάν τα πάντα παραμείνουν ήσυχα, οι μεταρρυθμίσεις συνεχιστούν και η Ελλάδα συνεχίζει να βελτιώνει την πρόσβασή της στις αγορές, τότε με βάση ό,τι γνωρίζουμε σήμερα πιθανώς και να μη χρειαστεί την πιστοληπτική γραμμή», προσθέτει χαρακτηριστικά.

Τέλος, σχετικά με τα αντίμετρα, επισημαίνει πως, αν οι δημοσιονομικές εξελίξεις παραμείνουν τόσο θετικές, τότε θα ενεργοποιηθεί ένα πακέτο με θετικά μέτρα. 

Αναφορικά δε με το χρέος, δηλώνει ότι απόφαση για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα θα ληφθεί πριν από τον Αύγουστο και πιθανώς να περιλαμβάνει εξαγορά των δανείων του ΔΝΤ από τον ESM. "Εάν υπάρξει επιπρόσθετη ελάφρυνση χρέους, το πιθανό είναι να υπάρξει και πρόσθετη επιτήρηση, κάποιου είδους στενότερη εποπτεία».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.