search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:17
MENU CLOSE

Έκταση σύσκεψη της UEFA για τα γεγονότα στην Ελλάδα

12.03.2018 14:21
UEFA all time ranking: 23ος ο Ολυμπιακός, 29ος ο Παναθηναϊκός - Media
 
Έκτακτη σύσκεψη της UEFA την Τετάρτη και για τα χθεσινά γεγονότα στην Τούμπα. Αυτό αποκαλύπτει η ισπανική εφημερίδα Marca, υποστηρίζοντας ότι θα υπάρξει επείγουσα συνάντηση για να ζητηθεί από τις ομοσπονδίες της Γαλλίας, της Αγγλίας και της Ελλάδας, αναφορά για το τι συνέβη στα αντίστοιχα πρωταθλήματα.
 
Η UEFA θα απαιτήσει από αυτές τις ομοσπονδίες να εφαρμόσουν παραδειγματικές κυρώσεις με απειλή ακόμα και τον διεθνή αποκλεισμό.
 
Τέσσερις χώρες και συγκεκριμένα, Γαλλία, Αγγλία, Ισπανία και Ελλάδα, βρίσκονται στο στόχαστρο της UEFA, που θα απαιτήσει, αυστηρά μέτρα και ποινές από τις ομοσπονδίες, απειλώντας με διεθνή αποκλεισμό. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η UEFA, προτίθεται να είναι αυστηρή απέναντι σε συμπεριφορές φιλάθλων και συλλόγων που δεν είναι σε θέση να τους ελέγξουν ή, το χειρότερο, κατά της συμπαιγνίας ορισμένων ομάδων εναντίον με βίαιες συμπεριφορές.
 
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θα τροποποιήσει τον πειθαρχικό κώδικα και θα αυξήσει τον βαθμό και την σοβαρότητα των κυρώσεων, κάτι που θα συμβεί μέσα στις επόμενες ημέρες, επιβάλλοντας ποινές σε γήπεδα, ανάμεσά τους και το Parc des Princes, εξαιτίας της μαζικής χρήσης φωτοβολίδων στον αγώνα με την Ρεάλ Μαδρίτης.
 
«Τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες υπήρξαν σοβαρά βίαια επεισόδια που πλήττουν τέσσερις διαφορετικές χώρες: την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Αγγλία και την Ισπανία, με τους φανατικούς της Σπάρτακ κατά την επίσκεψή τους στο Μπιλμπάο. Το τελευταίο ήταν ένα μαύρο Σαββατοκύριακο, με εισβολή στον αγωνιστικό χώρο των οπαδών της Λιλ, της Γουέστ Χαμ και του ΠΑΟΚ. Στην Ελλάδα το όριο ξεπεράστηκε, όταν ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με όπλο και έτοιμος να εκφοβίσει τον διαιτητή».
 
Όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα, αυτές οι εικόνες έχουν προκαλέσει συναγερμό στην UEFA και στη FIFA. Ενενήντα ημέρες πριν μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία, ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, προειδοποίησε τον Τσεφερίν για τον κίνδυνο αυτό. Και μεταξύ αυτών, έχουν δοθεί εντολές ώστε οι αντίστοιχες πειθαρχικές επιτροπές τους να εφαρμόζουν αυστηρά τους νόμους. Για αρχή, θα υπάρχουν κλείσιμο γηπέδων, απαγόρευση φανατικών φιλάθλων να ταξιδεύουν έξω από τις χώρες τους, αλλά και αποκλεισμός από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τους συλλόγους που θεωρείται ότι βοηθούν την βία».
 
Στις 22 Μαρτίου στη συνάντηση της Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA πρόκειται να αποφασισθεί τι θα γίνει για τα γεγονότα του Παρισιού.
 
Πηγή: enikos.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:14