search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:30
MENU CLOSE

Έπαινοι Σεντένο-Μοσκοβισί για την Ελλάδα ενόψει Eurogroup

12.03.2018 14:55
Eurogroup: Ο ιταλικός προϋπολογισμός κρίνει τις ελληνικές συντάξεις - Media
 
«Θα ενημερωθούμε από τους θεσμούς για την πρόοδο στο ελληνικό πρόγραμμα» ανέφερε ο επικεφαλής του Eurogroup Μάριο Σεντένο. Σύμφωνα με τον ίδιο η πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος θα αποτελέσει το πρώτο θέμα της σημερινής συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. 
 
Ο Μάριο Σεντένο, προσερχόμενος στην συνεδρίαση, αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο νωρίτερα, επαινώντας τις προσπάθειες της Ελλάδας στην εφαρμογή του προγράμματος. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, μετά το τέλος της συνάντησης, στο Twitter: «Η Ελλάδα σημειώνει σημαντική πρόοδο στην εφαρμογή του προγράμματος». 
 
Ο πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε στη δήλωση του ότι στο μεταξύ αναμένεται να πραγματοποιηθεί η εκταμίευση των 5,7 δισ. από την τρίτη αξιολόγηση και θα συνεχιστούν οι συζητήσεις για το χρέος και τη μεταμνημονιακή εποχή. «Εργαζόμαστε ήδη για την ελάφρυνση του χρέους και για την προετοιμασία της ομαλής εξόδου από το πρόγραμμα», σημείωσε ο Μαριο Σεντένο. 
 
Μοσκοβισί: Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο
«Βρισκόμαστε εκατό ημέρες πριν από το Eurogroup της 21 Ιουνίου, oπότε θα πρέπει να αποφασίσουμε για την ολοκλήρωση του προγράμματος. Και γι αυτό δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας» ανέφερε ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στο σημερινό Eurogroup, υπενθυμίζοντας επί της ουσίας ότι τον Ιούνιο αναμένεται να συμφωνηθεί το τελικό πακέτο για την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο. Ο ίδιος σημείωσε ότι η τρίτη αξιολόγηση έχει ολοκληρωθεί και «έχουμε ήδη προχωρήσει στην τέταρτη». 
 
Ο Πιερ Μοσκοβισί τόνισε ότι «πριν δύο βδομάδες είχαμε την αποστολή στην Αθήνα που κύλησε καλά και το μήνυμά μου είναι, συνεχίζουμε, επιταχύνουμε, πετυχαίνουμε αυτήν την έξοδο». Ο Πιερ Μοσκοβισί αναφέρθηκε στις εκκρεμότητες που μένουν, δηλαδή το χρέος, τη στρατηγική ανάπτυξης που θα παρουσιάσει η ελληνική κυβέρνηση μέχρι το Πάσχα, «φτιαγμένη από την Ελλάδα για την Ελλάδα», όπως σημείωσε, και επικυρωμένη από κοινού με τους εταίρους της και, τέλος, την εποπτεία για μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος. Τόνισε μάλιστα πως «αυτό δε θα έχει καμία σχέση με ένα τέταρτο πρόγραμμα», αναφέροντας πως «τα προγράμματα πρέπει να τελειώσουν για την Ελλάδα, πρέπει να επιστρέψει στην ομαλότητα στην καρδιά της ευρωζώνης». 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:29